Eleda Stadion, 2022-10-09 15:00

Malmö FF - IFK Värnamo

Inför Malmö FF - IFK Värnamo

Inför Malmö FF - IFK Värnamo

Malmö FF tar under söndagen emot IFK Värnamo i ett nytt försöka att avancera till topplaceringarna i tabellen.

Match igen i serien som alla äskar men som ingen tycks verka vilja vinna år 2022. IFK Värnamo gör sitt första besök någonsin (skrivet utan googling) på Eleda Stadion och  man gör det med den i nuläget rätt så bekväma premissen att säkra ett fortsatt allsvenskt kontrakt.

Från Malmö FF kom det idag besked att Jo Inge Berget, Sören Rieks och Lasse Nielsen är indisponibla och kommer inte att ingå i matchtruppen.

Skadesituationen är ånyo ett stort problem men ändå inte det största. Lagets stora utmaning ligger i att ruska av sig de obehagliga och smått bisarra erfarenheterna från torsdagens kaosartade match mot Union Berlin. Framför allt farorna och skräcken som uppstod på läktarna men också besvikelsen över ytterligare noll poäng i ett gruppspel som framstår som avgjort, i en negativ bemärkelse. Lägg därtill det mer sportsliga antiklimaxet i förra helgens toppmatch mot Hammarby.

Kan Malmö FF gå in till en mer ”normal” match med en skarp blick, en uppumpad bröstkorg och ett starkt psyke? Däri ligger utmaningen och det är upp till mästarmotivatören Åge Hareide att bekänna färg.

Mittbackssituationen är prekär. Räkna med att Lewicki, Hadzikadunic och Felix Beijmo får nytt förtroende och håll en tumme för att de samarbetar lika väl som under de första 60 minuterna i torsdags. Håll den andra tummen för att pånyttfödde målkungen Marcus Antonsson inte har sin bästa dag och inte alls är sugen på att göra sitt livs match mot sin förre arbetsgivare.

Stridsyxan mellan klubben och Sergio Peña verkar vara begravd, för tillfället. Det är rimligt att förvänta sig peruansk prägel på mittfältet. Anders Christiansen har i de senaste matcherna återigen varit i den form som gör honom till Malmös viktigaste spelare. IKT har en svag vecka bakom sig, dags att studsa tillbaka.

Det mesta sitter i huvudet. Dags att gå vidare. Dags att börja om. Avspark 15:00.

Framåt Malmö!
 

John Börén2022-10-08 18:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?