Eleda Stadion, 2024-10-06 16:30

Malmö FF - IFK Värnamo

Inför Malmö FF - IFK Värnamo

Inför Malmö FF - IFK Värnamo

Dags för ännu en hemmamatch och denna gång får vi småländskt besök innan det återigen vankas landslagsuppehåll.

Di blåe går som tåget just nu med fem raka nollor bakåt i Allsvenskan och en väldigt stark seger på bortaplan i Azerbajdzjan i torsdags. Dessutom ett stort plus att Botheim börjar hitta målformen igen. Morgondagens match kan som tidigare nämnt bli en potentiell guldmatch ifall Djurgården förlorar hemma mot Kalmar, Hammarby tappar poäng hemma mot Halmstad och AIK tappar poäng hemma mot Häcken. Inte så sannolikt nej. Utan MFF får nog ställa sig in på att göra en fullbordad insats imorgon mot Värnamo för att sedan kunna punktera det hela borta mot tabelljumbon Västerås efter landslagsuppehållet.

Status i Värnamolägret
Värnamo har haft en kämpig säsong men har fått lite vind i seglen efter att man avskedade den tidigare MFF-spelaren Anes Mravac som tränare och ersatte honom med den tidigare individuella spelarutvecklaren i MFF, Ferran Sibila. Senast mot Djurgården hemma på Finnvedsvallen såg man ut att gå mot en förlust efter ett sent mål för bortalaget, men i matchens sista sekunder lyckades Värnamo skaka fram en omställning där det återigen var en ”ex-MFF-profil” som låg bakom kvitteringen. Simon Thern satte dit 1-1 och direkt efter avspark satte domaren pipan i munnen.

Ett mycket tungt avbräck för Värnamo imorgon är deras nyckelspelare på mitten i brasilianaren Wenderson som är avstängd. Det blir intressant att se hur Värnamo klarar sig utan honom. I övrigt så kan vi nog utöver Simon Thern förvänta oss flera tidigare MFF-spelare i startelvan. Målvakten Viktor Andersson lämnade MFF i vintras för Värnamo och har nu börjat få alltmer förtroende mellan stolparna. Även utlånade Samuel Kotto har börjat få förtroende igen efter en tyngre sommar. Sibila har givetvis bra koll på Kotto och jobbade nära honom under sin tid i MFF. Ytterbacken Victor Larsson fostrades i MFF och är numera ordinarie i Värnamo sedan en tid tillbaka.

Sedan Värnamo gick upp i Allsvenskan igen för ett par år sedan har de alltid varit kända för att vilja bedriva passningsorienterad fotboll med mycket bollinnehav. Imorgon får man nog förvänta sig en match utan boll i längre perioder då deras spelfördelare Wenderson som sagt är avstängd. Därför kan det nog bli att MFF får vara lite mer uppmärksamma på djupledsbollar då man har ett par snabba spelare i Frank Junior Adjei och Johnbosco Samuel Kalu som båda har stått för fina säsonger i år. Mot Djurgården hade Simon Thern en ganska offensiv roll. Imorgon kan jag tänka mig att han tar Wendersons roll och går ner ett snäpp i planen tillsammans med kompanjonerna Albin Lohikangas och Luke Le Roux. Backlinjen har varit samma sedan flera matcher tillbaka och lär förmodligen vara samma även imorgon.

Möjlig elva för IFK Värnamo (4-3-3): Viktor Andersson/Emin Grozdanic-Samuel Kotto-Michael Steinwender-Victor Larsson/Albin Lohikangas-Simon Thern-Luke Le Roux/Frank Junior Adjei-Gustav Engvall-Johnbosco Samuel Kalu.

MFF:s startelva
Denna elva är nog bland de svårare att förutspå. Förvisso är Rösler och Dahlin avstängda där Friedrich och Zätterström förmodligen är de som ersätter. I övrigt är det svårt. Många spelare som Berg Johnsen, Jansson, Stryger och Kiese Thelin har spelat mycket på senare tiden. Samtidigt väntar det ett två veckors långt uppehåll efter morgondagens match. Jag lutar nog ändå åt att det blir en del rotation med tanke på att man bara har haft två vilodagar efter Qarabag.

I backlinjen tror jag man vilar Stryger. Gissningsvis blir det Skogmar eller Makolli som kommer in från start istället. Där tror jag valet faller på Skogmar.

På mittfältet vilar man Berg Johnsen som har spelat i stort sett allt. Där kommer Rosengren in och gör Pena sällskap. På kanterna blir det fokus på snabbhet med Bolin och Ali.

På topp tror jag faktiskt vi matchar Kiese Thelin och Botheim tillsammans. Det är ändå slutspurten på Allsvenskan nu och poängen ska in för att säkra guldet!

Min tippning av MFF:s startelva (4-4-2): Friedrich/Busanello-Zätterström-Jansson-Skogmar/Bolin-Pena-Rosengren-Ali/Botheim-Kiese Thelin.

Matchstart är 16:30 och nu ser vi till att göra en sista kraftsamling så att man gå på uppehåll i lugn och ro!

 

Jens Ljunggren2024-10-05 16:20:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?