Eleda Stadion, 2020-11-08 17:30

Malmö FF - Sirius
4 - 0

Inför Malmö FF - IK Sirius: En klang och jubel-föreställning?
Ola Toivonen firar sitt mål mot Sirius i Uppsala den 26 juli som betydde 2-2. MFF vann till slut med 5-2.

Inför Malmö FF - IK Sirius: En klang och jubel-föreställning?

Seger mot Sirius på söndag så är guldet klart. Och det finns väl egentligen inget som talar för att det inte ska gå vägen. Så med det sagt – Full fart framåt! Säkra guldet!

Det såg väldigt segt ut mot Helsingborg senast - långsamt tempo, svaga passningar, loja spelare. Som tur var gällde det inte bara di blåe utan båda lagen. Skönt att trots det göra jobbet och vinna matchen. För det finns ju inga skönare segrar än 1–0-segrar.

Mot Sirius kanske vi därför kan vänta oss en riktig klang och jubel-föreställning. Det finns en stor prestationsmässig revansch från Helsingborgs-matchen att utkräva och spelarna vill garanterat säkra guldet på hemmaplan. Sirius kämpar (teoretiskt) för en EL-kvalplats så båda lagen har verkligen något att spela för.

Vi har spelat totalt 14 matcher mot Sirius i Allsvenskan. De har fördelat sig över åtta vinster (57 %), fem oavgjorda (36 %) och bara en förlust (7 %). Vi har tagit 29 av 42 möjliga poäng, vilket ger ett snitt om 2,07 poäng per match.

Statistiskt sett ska vi vinna. Men statistik vinner inga matcher. Det gör bara hårt jobb. Så det gäller att hitta och behålla fokus, justera taktiken om det behövs, göra smarta byten, hitta löpningar och passningsvägar, samt att vara koncentrerad framför mål. Och sätta målen. Då kan vi räkna hem nr 21 och jag och sonen kommer att rusa ut i trädgården och springa några varv runt huset på den hösttunga gräsmattan. 

Inga MFF:are är avstängda, men Lukas Jonsson i Sirius är avstängd pga gula kort. JDT är testad positiv med corona så laget kommer i huvudsak istället att coachas av andretränaren Daniel Bäckström.

Jag tror att man kommer “toppa” uppställningen och göra allt för att vinna matchen och ta hem det 21:a guldet och Sven-Lennarts pokal på söndag. Alla är tillgängliga, så jag tippar att laget formeras enligt följande:

                        IKT    Ola T
       S Rieks    AC    O Lewicki    JIB
J Knudsen    Anel A    L Nielsen    Eric L
                            Marko

Spelare att se upp med i Sirius? Så klart Stefano Vecchia (11 mål) och Yukia Sugita (7 mål), samt Mohammed Saeid (7 mål). En annan att se upp med är Axel Björnström, som leder den interna assist-ligan i Sirius med 7 assister. 

MFF:are i Sirius då? Mittfältaren Laorent Shabani skrev på för Sirius inför den här säsongen. Han har spelat 1 match från start och blivit inbytt 21 gånger. 

Lite mer kul statistik; båda lagen har två spelare som har spelat alla 26 matcher så här långt i årets Allsvenskan. I MFF är det Eric Larsson och Jonas Knudsen, i Sirius är det Axel Björnström och Yukia Sugita. 

Framåt malmö – Heja di blåe!

PS. I mötet den 26 juli i Uppsala vann MFF med 5-2. Det får gärna bli samma siffror nu igen. Eller så nöjer jag med 1-0. Finns som sagt inga skönare segrar än just 1-0. DS.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-11-07 14:52:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?