Eleda Stadion, 2021-05-17 18:30

Malmö FF - Kalmar FF

Inför Malmö FF - Kalmar FF
Är Anel tillbaka från start mot KFF?

Inför Malmö FF - Kalmar FF

Matcherna duggar tätt och i morgon är det dags för MFF att möta Kalmar FF hemma på Stadion.

Så är det åter dags för hemmamatch efter den tuffa kampen på Friends och det är Henrik Rydströms röda bröder från Kalmar som står för motståndet.

Förra året hade det känts som en lätt uppgift, men i år har smålänningarna startat bra och ligger endast en poäng efter Malmö FF efter sex spelade matcher. Kvalångesten från 2020 har förbytts till framtidstro under Rydströms ledning.

MFF såg skapliga ut mot AIK. Viljan och aggressiviteten fanns där, men man slarvade bort mycket offensivt och återigen släppte vi in ett ganska onödigt mål. Det känns som att MFF anno 2021 får slita oerhört mycket för att ro hem poängen och det håller inte riktigt i längden.

Lyckligtvis är det inget av motståndarlagen som har stuckit iväg och vid seger i morgon är vi bara två poäng efter ledande Djurgården och det är ju inget som sätter skräck i en rutinerad MFF-supporter. Vi har tagit guld med mycket sämre förutsättningar förr.

Men som sagt, det har sett lite kämpigt ut och då det defensiva inte klickat hittills finns det fortfarande mycket att förbättra.
Trots att både Lasse Nielsen och Franz Brorsson gjorde det ganska bra mot AIK var vi till slut bara en jätteräddning av Marko Johansson från att förlora.
Att Lasse dessutom var olycklig och touchade in AIK:s kvittering i egen bur känns lite signifikativt för årets säsong så här långt.

Även offensivt måste vi bli skarpare och då syftar jag mest på vår i övrigt duktiga centerforward Antonio Colak. Tysk-kroaten fick ett par väldigt fina lägen mot AIK men lyckades inte heller den här matchen att sätta bollen i nät.
Jag är övertygad om att det kommer en islossning för Colak, men för varje match som han går mållös ökar den mentala pressen och det kan hämma en spelare.

Även det andra nyförvärvet Veljko Birmancevic behöver visa mer skärpa i avsluten och börjar dessa båda producera mer poäng kommer det att avlasta hela laget och dessutom ge oss lite fler "enkla" trepoängare.

Förhoppningsvis får vi se något ditåt i morgon. Jag tycker att laget har ryckt upp sig efter den pinsamma insatsen mot Djurgården och kan vi bara sätta presspelet ordentligt mot Kalmar kommer vi att göra det oerhört jobbigt för Rydströms gäng.

Sporrade av att kunna närma oss toppen ytterligare bör vi kunna räkna med en inspirerad insats av våra blåa pågar i morgon. Borta sedan tidigare är Oscar Lewicki och tyvärr måste Sören Rieks stå över även denna match på grund av ryggproblem, men i övrigt är truppen skadefri.

Det står skrivet i stjärnorna hur Jon Dahl Tomasson formerar laget, men jag misstänker att det blir färre förändringar gentemot de senaste matcherna. Jag gissar dock att Anel Ahmedhodzic är tillbaka i startelvan såvida det inte har hänt något avgörande gällande hans försäljning till Atalanta.

Låt oss hoppas på en mer gedigen insats i alla nittio minuter i morgon och att vi slipper de hisnande dalar de tidigare matcherna har bjudit på. Då kan det bli en riktigt festlig måndagkväll på Stadion.

Pontus Kroon2021-05-16 21:28:53
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?