-

Inför Malmö FF - Kalmar FF: Flåsa dem i nacken
19 maj 2019 vann MFF över Kalmar med 1-0. AC gjorde målet, Mackan assisterade.

Inför Malmö FF - Kalmar FF: Flåsa dem i nacken

Mot ÖFK i torsdags såg det stundtals mycket bra ut. Starkt presspel, bra kombinationer och flera chanser lovar gott. Mot Kalmar vill vi se mer av detta. Det kan också vara läge att starta några av de yngre och ge dem rutin och chansen att visa framfötterna.

Kalmar på Stadion är ett klassikermöte. Inte mindre än 33 gånger (sedan 1949) har lagen drabbat samman i Malmö och övertaget för MFF är förkrossande. MFF har vunnit 21 matcher, 7 av dem har slutat oavgjort och bara 5 gånger har KFF vunnit. Målskillnaden är övertygande 61-18 till MFF.

Kalmar har inlett väldigt svagt i år. Bara två segrar på åtta matcher och en 14:e plats skrämmer ingen. Allt talar för MFF i den kommande matchen; tabelläge, lagens form (Malmös fem senaste matcher: VOFVO. Kalmars fem senaste: FFFFF), truppen. Ja allt. Men jobbet ska göras också. 

I min förra Inför-artikel skrev jag att presspel + rakare anfallsspel = överfallsfotboll. Vi fick se lite av det igen i torsdags. Nu vill jag se ännu mer. Inte bara 10 minuter i början och lite då och då. Återigen måste laget gör jobbet i 90 minuter plus stopptid. Det är inte läge att bjuda in motståndarna när vi leder med typ 2-0 och det är 20 minuter kvar. Med sju poäng upp till ledande Norrköping, och sex lag på tretton poäng, gäller det att ösa på och inte spara på krutet. Vi måste hänga på toppen, och vi behöver en bra målskillnad att vila tillbaka på. 

Amin Sarr gjorde ett piggt inhopp på vänsterkanten i torsdags mot ÖFK när han bytte av Rieks. Jag hoppas JDT ger honom chansen igen - gärna från start.

Bonke har sett svajig ut på sistone. Många bolltapp pga att han bestämmer sig väldigt sent för vad han ska göra med bollen. Å andra sidan är den naturliga startmannen på platsen, Bachirou, nere i en formsvacka så det är svårt att sia om hur mittfältet kommer att se ut.

Tror att målvakt och backlinje blir densamma som mot ÖFK. Anfallet blir nog också detsamma - IKT och Ola. Sen är det mer osäkert på mitten. 

MFF-kopplingar i KFF: Piotr Johansson spelade i MFF innan han gick till Östersund 2016. 

Bara 3 poäng som gäller. Sarr vi!

PS. Passar på att lägga en kommentar till ett pågående rykte - Halstinho till MFF. Gärna för mig. Han är välkommen tillbaka alla dar i veckan om Danne och JDT bedömer att han kan tillföra något. Troligen är han tänkt att hoppa in på ett korttidskontrakt som mittback för att täcka upp för skadade Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen. Då var nog Lasses skada lite värre än vad vi trodde från början. DS.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-07-18 14:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?