Inför Malmö FF - Mjällby

Inför Malmö FF - Mjällby

På fredagseftermiddagen väntar Mjällby i årets tredje match.

Då var det dags för årets tredje match tillika årets tredje träningsmatch. Resultaten spelar ingen större roll så här tidigt på försäsongen heter det, utan tränarna är noga med att påpeka att de helst vill se utslag av vad de tränat på, fysisk aktivitet, hur spelarna bygger relationer och jag vet inte allt.

Personligen ser jag emellertid gärna att vi vinner mot Mjällby efter 2-2 mot såväl IFK Malmö som Kalmar FF. Helt enkelt för att det är roligare att segra än förlora (eller som i vårt fall, spela oavgjort). Och det gäller alltid, oavsett vikt av betydelse och motstånd. Man blir på bättre humör. Fredagskvällen blir lite roligare, även om det inte står poäng på spel. Men så funkar man ju, och jag misstänker starkt att inte bara supportrar resonerar så utan också spelare (kanske framför allt spelare) och tränare.

Fast allt som görs nu har förstås flera mål, och ett första är att vi ska vara mer redo när tävlingssäsongen sätter igång. Vilket den gör om bara lite drygt en vecka, nästa söndag. Då inleder vi Svenska cupen-gruppspelet med match hemma mot Västerås SK. Däremellan, på tisdag, ska vi möta Falkenbergs FF i ytterligare en träningsmatch.

Men sen börjar alltså allvaret. Vi kan hånskratta åt oss själva hur mycket vi vill över att vi tycks vägra ta hem cuptiteln för första gången sen 1989, över hur vi kapitalt misslyckas ibland på de mest absurda vis år efter år, men bakom detta ligger givetvis en oerhörd längtan efter att vi ska lyckas. Till slut. Och det är för att till att börja med lyckas vinna vår grupp som Jon Dahl Tomasson med kollegor lägger en grund nu.

Så visst, jag inser att resultatet i morgon mot Mjällby är sekundärt. Tar vi hem cupen, tar vi Allsvenskan, tar vi oss till ett europeiskt gruppspel i höst, ja då är det ingen som tittar tillbaka till årets tredje match och analyserar den oavsett utgång. Men som sagt, helgen blir roligare om vi vinner och det känns bättre överlag.

I det två första matcherna har mer eller mindre alla skadefria spelare fått många minuter. Det har varit två olika elvor i respektive matchs halvlekar. Så sakteliga kommer det att utkristalliseras vilka som kommer att spela mer, spela mindre och kanske inte spela något alls. Om inget oförutsett händer så är några spelare mer eller mindre givna. De heter Anders Christiansen, Ola Toivonen, Anel Ahmedhodzic och Jonas Knudsen (som inte har någon större konkurrens än så länge om sin position).

I övrigt ser det i alla fall på papperet ut som rena konkurrenssituationer, och det är nu chanser ges och chanser ska tas för att om möjligt få ett försprång till startelvan när det verkligen gäller något. De som spelas nu är således viktiga matcher för många.

Sen tidigare är det bestämt att det blir en startelva mot Mjällby och en helt annan på tisdag mot Falkenberg. Nu ska i alla fall många av spelarna få hela matcher är det tänkt. På bänken i de bägge mötena kommer det sitta spelare från U-laget.

Media som var på plats på dagens träning rapporterar att det lutar åt följande elva i morgon:
Johansson
Larsson, Brorsson, Nielsen, Knudsen
Rakip, Toivonen, Innocent
Berget, Rieks
Sarr

De icke uppräknade här får alltså spela på tisdag i stället.

Matchen börjar klockan 15.00 och visas på discovery+. Väderrapporten från dmi.dk ger vid handen en solig eftermiddag där temperaturen ligger runt 0 med en svag nordlig vind. Man önskar ju att man fick vara på plats, iklädd bland annat långkalsonger, tjocka skor samt med en korv och bröd i näven…

Magnus Johansson2021-02-11 14:38:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?