Eleda Stadion, 2021-10-03 17:30

Malmö FF - Mjällby

Inför Malmö FF - Mjällby AIF: "Äntligen är livet tillbaka"
Vi är tillbaka!

Inför Malmö FF - Mjällby AIF: "Äntligen är livet tillbaka"

Det är svårt att hålla fokus på det sportsliga när livet återigen återvänder till Malmös läktare. Som vi har längtat.

Det är inte första gången jag skriver inför en match, det är nog det jag bidragit med mest under min tid på Himmelriket. Jag brukar ha en enkel struktur där jag kollar på formen och resultatet från de senaste matcherna, kikar på den trupp som är uttagen, försöker mig på att gissa en startelva och ett möjligt scenario om hur spelet kan se ut. Men morgondagens match är inte fullt lika enkel att skriva om, för visst kan jag rabbla om att MFF:s form ser aningen diffus ut med bra spel men onödiga poängtapp, kämpaseger borta mot Elfsborg och islossning mot Örebro. Men också två demoraliserande förluster i Champions League. Men det är svårt att inte se det sportsliga som väldigt sekundärt imorgon när vi tar emot Mjällby AIF i den 22:a omgången av Allsvenskan 2021.

För som alla vet så kommer det imorgon ha gått 583 dagar sen sist MFF-familjen samlades på Stadion. 8 mars stod jag på Gamla IP:s betongläktare och såg MFF krossa AFC i den tredje gruppspelsmatchen. Efteråt pratades det om kvartfinal mot AIK men det snackades minst lika mycket om matchen ens skulle bli av då Corona-pandemin spridit sig över hela världen och tagit sig in även till vårt nordliga lilla hörn. Tre dagar senare stängdes Sverige ner.

De senaste 18 månaderna har varit väldigt annorlunda för väldigt många, så även för fotbollsfamiljen. Först spelades det inga matcher, sen kom det igång men helt utan publik. Säsongen 2021 började också likadant men efter EM-uppehållet har lite publik släppts in. Det har varit deppigt. Detppigt att inte få vara på plats, kramas, sjunga tillsamans. Deppigt att se en Stadion till tre fjärdedelar tom. Men för varje dag som gått så har vi också vetat om att vi varit en dag närmare till den dagen då Livet på Läktarna åter skulle komma tillbaka, och imorgon är vi alltså där.

Imorgon kommer jag, farsan och mina närmsta vänner att mötas upp på Möllan. Öl kommer drickas, flaggor kommer att flaggas (OBS ALLMÄN FLAGGDAG), bengaler kommer brännas, sånger kommer sjungas och MFF-familjen kommer att gemensamt vandra genom stadens gröna parker. Vi kommer alla att gå förbi Kolossen som är den gamla Stadion, fylld av glada och sorgsna minnen, innan vi fyller Stadion med 21.500 lyckliga själar som återigen kommer samlas för att sjunga fram de himmelsblå till tre poäng. Tänk er Colaks, Birmas eller Peñas blickar när de får se oss i all vår prakt för första gången. Att äntligen få omfamna våra guldhjältar och sjunga hur mycket vi älskar dem. Imorgon skapar vi en av de oförglömliga insatserna på Läktaren som bär fram oss över hela hösten.

För det förstår väl alla att trots att Mjällby hållit nollan i sina sex (!) senaste matcher och dessutom pulvriserat Elfsborg i den senaste så kommer Sillastrybarna inte ha nånting att hämta när ett fullsmockat Stadion sjunger om att Seger alltid är vårat mål och betongläktarna skakar av allas hoppande. Vi kanske har nästan en hel elva med indisponibla spelare pga skador men vad gör det imorgon när de elva på plan kommer att ha 20.000 galna himmelsblå som svävar över dem.

Dagen vi alla drömt om är snart här, nu gör vi kaos och ser till att Sven-Lennart stannar där han hör himma. Framåt Malmö - heja di blåe

Fredy Espitia2021-10-02 13:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?