-

Inför Malmö FF - Mjällby; Visa oss överfallsfotboll
Sista träning innan matchen mot Mjällby. Foto: Malmö FF.

Inför Malmö FF - Mjällby; Visa oss överfallsfotboll

En seriefavorit mot en nykomling. En ekonomisk gigant mot en veckopeng. En koncern mot en ideell förening. En Stadion mot en vall. 16 566 mot 2 116 i publiksnitt 2019. Hur kan det inte bli seger för Malmö FF mot Mjällby?

Enligt Footballtransfers är värdet på MFF:s trupp i år 280 miljoner SEK. Bara värdet på Isaac Kiese Thelin (25 MSEK) och Anders Christiansen (25 MSEK) är större än hela Mjällbys trupp på 38 miljoner SEK. 

Det enda som talar för att Mjällby vinner är att matchen ännu inte är spelad, att den ska spelas av innan resultatet skriv in i historieböckerna. Allt annat, precis allt, talar för vårt Malmö FF. Och det är precis det som skrämmer mig. Vi har varit där förut. 

Vår stora risk och svaghet är att vi underskattar Mjällby. Listerlaget å andra sidan får säsongens största match direkt och kommer inte ha några problem att tända till. Gamla Helsingborgaren Markus Lantz, som numera tränar Mjällby, kommer inte ha några som helst problem att få sina spelare att tagga till. Fast vi har många fina minnen mot Mjällby.

Om allt talar för MFF, finns det något som talar för Mjällby? Egentligen inte. Så klart kan de störa oss, men inte vinna. Fast det sa vi ju mot både Öster borta och Landskrona borta i cupen för inte så länge sedan. Hemska minnen.

Just underskattning är vår största fiende, kopplat till att vi möter en nykomling som är i princip skadefri, supertaggad och f-n vet vad. Det är mer regel än undantag att nykomlingar gör sin bästa matcher i början av säsongen. Det blir ett hårt fall om vi inte vinner. 

Att matchen spelas inför tomma läktare kan möjligen vara en liten fördel för Mjällby. Vårt publiktryck, tifo och stämning påverkar självklart MFF positivt och ger spelarna kraft att mala ner motståndarna. Men det är mycket osäkerhet i luften kring båda lagen. Inga träningsmatcher så det är omöjligt att säga var något av lagen står just nu.

Och att titta på fotboll utan publik blir ganska tråkigt. Efter att ha slökollat på först Sirius vs Djurgården och sedan lite på Bajen mot Östersund idag söndag är det svårt att få till något vidare engagemang. Hoppas verkligen att det blir annorlunda när våra himmelsblåa killar spelar – förhoppningsvis skjortan av Mjällby. JDT har pratat om att årets Malmö FF ska överfalla sina motståndare. Nu är det upp till bevis killar. Visa oss vad det innebär. Gör oss stolta och glada. 

Startelvan då? Tror att JDT formerar sitt lag så här:

                  Antonsson    Kiese-Thelin

Rieks          AC          Nalic         Traustason

Safari    Ahmedhodzic    Nielsen    Larsson

                              Dahlin

Avslutningsvis är det med delade känslor jag konstaterar att jag inte kommer kunna se matchen på TV (övning med brandkåren). Skönt att slippa nervpressen men tråkigt att missa målen. 

Men jag är övertygad om att vi vinner. Våra spelare är oerhört sugna på match, och AC är sugen att visa att JDT:s val av honom som lagkapten är ett klokt och naturligt val. AC är en vinnarskalle som med sin spelblick och driv kan förändra matchbilder – precis som MR9 kunde.

Också en stor eloge till MFF som öppnat upp Stadion och bjudit in supportrarna att smycka arenan inför matchen. Det finns fortfarande chans att lämna in flaggor, halsdukar och banderoller. Ta dig till stadion måndag 1200-1330. 

Framåt Malmö – Heja di blåe!

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-06-14 19:52:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?