Inför Malmö FF - Norrköping: Lagmaskinen växlar upp
Två favoriter - Arnor och Isaac - i olika lag.

Inför Malmö FF - Norrköping: Lagmaskinen växlar upp

Det blev en viss Åge-effekt i matchen mot Braga. Spelet var bättre men resultatet blev det väntade. Men, som Åge själv sa, veckans viktigaste match är mot Norrköping. Upp till bevis alltså.

Att tro att Åge skulle kunna lyfta laget på två dagar och rubba Braga var inte realistiskt. Så bra är vi inte idag. Braga var det klart bättre laget, den Portugisiska ligatvåan ska bara det. 

Vi fick dock se en viss Åge-effekt och det såg bättre ut i torsdags. Spelet var något snabbare, lite rakare, försvaret lite tightare, energin lite mer positiv. Vi höll dem borta från spelmål och släppte bara in mål på två fasta situationer. 

Fokus är dock Allsvenskan och tredjeplatsen. Det står klart att det är Åges instruktion för hans nuvarande uppdrag i MFF. Nio omgångar återstår, 27 poäng, det är 6 poäng upp till tredjeplatsen som garanterar Europakval nästa sommar och det är görbart. Vi har saken i egna händer. 

Åge har fått mer tid med laget, både att lära känna killarna och att plantera sina speltankar i laget. Norrköping hemma är en bra värdemätare och det brukar bli bra matcher lagen emellan.

Nu gäller det att spela smart, taktiskt och nöta ner Norrköping. Vi är starka och vi är bra när vi får lagmaskinen att fungera. Åge är fantastisk på att peppa och trycka in positiv energi i gruppen (“Vi må skape tro”), få dem att tro på uppgiften och att få just lagmaskinen att synka och snurra i takt. 

Läktaren kommer att bli sjukt viktig i den här matchen. Både för att trycka ner Norrköping och för att lyfta upp och stärka våra himmelsblå killar. Förstärk det positiva, hetsa, sjung och skrik dig hes - men bua inte. 

Vi ska ta det här!

Norrköping kommer till Malmö med en tung skalp i bagaget; 4-1 hemma mot tabelltrean Hammarby. Matchen var länge jämn, men när Arnor Traustason gjorde 2-1 för IFK i den 70:e minuten började Hammarby falla ihop. Efter det var det i princip bara ett lag på planen, påhejade av en upprymd hemmapublik.

Trots det är det oklart var Norrköping står. Svaga insatser tidigare under säsongen ledde fram till att tränaren Rikard Norling fick gå i somras. Det tog flera veckor innan nuvarande tränare Glen Riddersholm anställdes och vi vet själva att ett tränarbyte (ofta) tar tid att få effekt. 

I Norrköping ser vi en gammal MFF-favorit; Arnor Ingvi Traustason, som kom till Norrköping den 10 augusti. Även Laorent Shabani och Egzon Binaku har spelat i MFF.

Det är mer än 17 500 biljetter sålda och det lär bli bra tryck på stadion. Detta vill du inte missa. 

Basta!

Vad: Allsvenskan
Vem: Malmö FF - Norrköping
Var: Eleda stadion
Publikinfo & biljetter: Hittar du här.
När: Söndag 11 september kl 17.30
Hur: På plats, eller via Discovery+
Varför: För att vi älskar det

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-09-10 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?