Eleda Stadion, 2021-04-25 17:30

Malmö FF - Östersund
1 - 1

Inför Malmö FF - Östersund: Jag är inte orolig
Eric Larsson jublar efter sitt 4-0-mål mot Östersund i den 34e minuten i den sista allsvenska matchen i december 2020.

Inför Malmö FF - Östersund: Jag är inte orolig

Vem hade trott att MFF mot Östersund i den tredje omgången skulle vara ett toppmöte? Men så är det när tvåan och trean möts på Stadion söndag eftermiddag kl 1730. Men det är nemas problemas. Jag känner mig helt lugn - det här tar vi. 

Innan säsongen började undrade vi: Var står Malmö FF egentligen.

Efter två matcher i Allsvenskan vet vi. Och det vi har sett hittills ser bra ut. Det är bara att trumma på, småvrida på spakarna och finjustera systemet så blir det här en riktigt trevlig säsong. 

Men var står dagens motståndare Östersund egentligen? Är det Fågel Fenix? Eller en dagslända? Eller en falk på villovägar som söker sin nya hemvist?

Onekligen har klubben och laget gått igenom några turbulenta år, ekonomiskt dopade på grund av fd ordförande Daniel Kindbergs luftfakturor, som han också fick fängelse för. 

Klubben har tvingats städa bland ledargarnityret. Ny tränare sedan förra säsongen är Amir Azrafshan, som tidigare tränat division 4-klubben FC Djursholm och 2017–2018 var assisterande tränare för Dalkurd när laget gick upp i Allsvenskan.

ÖFK fortsätter sin tidigare strategi med att värva lite mer okända spelare från lägre divisioner och många olika länder. Förutom Sverige är bland annat Guinea, Ghana, Elfenbenskusten, Norge, Uganda, Burundi, Gambia, Holland, USA, England och Palestina representerade i årets upplaga av ÖFK.

Det finns också en del ex-MFF:are att hålla koll på i ÖFK; Simon Kroon, Sixten Mohlin och Isak Ssewankambo.

Så var står ÖFK egentligen i år? Lite svårt att säga. I Svenska cupen gick man vidare från gruppspelet, efter två segrar och en oavgjord match, men förlorade mot Djurgården i kvartsfinal med 3-0 i Tele2-badkaret. I den allsvenska premiärmatchen spelade laget 0-0 borta mot Kalmar, som följdes upp med 5-0 hemma mot Örebro förra helgen. Ömsom vin ömsom vatten med andra ord. 

Blair Sebastian Thurgott leder just nu skytteligan efter sina tre mål senast i storsegern (5-0) mot Örebro, där han gjorde tre mål. 

På hemmaplan har vi ett ok facit mot Östersund. Vi har dock bara spelat fem matcher mot dem i Malmö och vunnit tre, spelat en oavgjord och förlorat en (2016). Förra året, sista hemmamatchen i december, vann vi med komfortabla 4-0. Motsvarande fem matcher i Östersund har slutet med tre MFF-segrar och två oavgjorda. 

Startelvan då. Jag tror att följande spelare får starta matchen: 

                       Ola T
   Birmancevic      AC      Berget
               Bonke     Rakip
Knudsen    Anel    Franz     Eric L
                     Marko J

Även om det känns bra med MFF nu, och spelarna verkar vara trygga efter en bra inledning i Allsvenskan är det fortfarande en massa oklarheter. 

Är Colak tillbaka efter sin “helkroppsskada”? Är Lewicki fit for fight? Är Dahlin i speldugligt skick?

Så många frågor. Men den enda frågan som jag vill ha svar på av laget i matchen mot Östersund är denna: “Hur många mål vill ni vinna med?” 

Jag tippar seger med 3-0 till di blåe. 

Basta!
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-04-24 15:38:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?