Eleda Stadion, 2020-12-06 14:30

Malmö FF - Östersund

Inför Malmö FF - Östersunds FK

Inför Malmö FF - Östersunds FK

Årets sista match spelas hemma på Stadion mot Östersund. Vi ser fram emot tre poäng och en fin avtackning av en stor himmelsblå hjälte.

En annorlunda guldsäsong skall avslutas och summeras i Malmö i morgon eftermiddag.

MFF möter Östersund och det känns som om det enda anständiga är att vi rycker upp oss betydligt jämfört med den svaga insatsen mot Varberg i söndags.
Jag tror det blir så också. MFF vill nog väldigt gärna avsluta säsongen snyggt och ta sig upp på 60 poäng och ett Östersund som inte har något att spela för skall vi slå alla dagar i veckan.

Jon Dahl Tomasson har redan avslöjat att Isaac Kiese Thelin kommer att starta matchen och att Behrang Safari som spelar sin avskedsmatch i Malmö FF har fått välja om han skall starta eller hoppa in, men man väljer att låta Behrangs beslut bli en överraskning när startelvorna släpps. Klart är att Lundapågen kommer att spela i alla fall.

Efter matchen kommer man att hålla prisutdelning för svenska mästarna från Malmö och när Behrang Safari har fått lyfta Lennart Johanssons pokal en sista gång kommer en speciell avtackning att hållas för bara honom. Det känns hårt att han inte får avtackas inför en smockfull Stadion, men jag är säker på att Malmö FF har ordnat med en hyllning värdig en mästare trots avsaknaden av publik. Lite info från mff.se om avtackningen hittar ni här.

Det har som sagt varit en annorlunda säsong och en hel del artiklar här på Himmelriket kommer att gräva djupare i detaljerna, men på det stora hela har MFF gjort vad man kan begära. Ett stensäkert SM-guld och ett hyggligt Europakval där vi hade oturen att få ett spanskt övrehalvanlag i playoff är svårt att vara missnöjd med. Så med en snygg avslutning mot ÖFK i morgon kan vi konstatera att 2020 åtminstone blev ett bra MFF-år.

För Östersund har det varit ett skakigt år. De skall dock vara tacksamma att de beslutande instanserna inom svensk fotboll har varit så släpphänta som de har varit. ÖFK:s "kreativa" ekonomisanering borde ha renderat i fritt fall ner i superettan, men man har fått hållas och trots en blek säsong har man kunnat hålla avståndet till kvalstrecket och är sedan en tid klara för allsvenskt spel även 2021. Laget har dock visat upp en förskräcklig form i höst och man har förlorat sina fem senaste matcher.

Malmö FF är alltså storfavoriter i morgon och jag hoppas att Jon Dahl Tomassons friska och skadefria trupp gör sitt yttersta för att visa hur bra vi är när vi är motiverade.
Guldmatchen mot Sirius är något att sikta mot. Där fanns viljan, beslutsamheten och kvalitén i nittio minuter, ge oss en liknande urladdning i morgon pågar!

Det känns lite vemodigt att vi nu går in i ett vinteruppehåll utan att veta när allsvenskan startar igen och om vi då får lov att vara på plats på läktaren. Desto viktigare är det då att suga ut det sista i morgon eftermiddag och njuta av den tjugoförsta guldupplagan av Malmö FF. Pågarna som alltid skall kommas ihåg som de som höll fanan högt och skänkte oss mästarglädje under detta i övrigt så mörka år. Det är väldigt stort i min bok.

Tack för allt käraste Malmö FF anno 2020. Vi ses nästa år!
 

Pontus Kroon2020-12-05 16:34:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?