Inför Malmö FF - Rangers Fc etb 2012
Senast mot skottar

Inför Malmö FF - Rangers Fc etb 2012

Malmö FF ställs mot mästarna från Skottland som tog sin första titel någonsin under våren i stor stil. Ett riktigt vikingaslag mellan två lag som aldrig mötts tidigare och som blir en riktig värdemätare för regerande svenska mästarna.

Aningen raljant och tramsig inledning?
Definitivt är det så men vi ska inte glömma att det var uselt ledarskap och i slutändan Malmö som skickade ner Glasgow Rangers i total misär för nästan exakt 10 år sedan.

Sedan dess har Glasgow gjort en imponerade resa uppåt som slutade i ovannämnda ligaguld  i överlägsen stil. 

Vilka är då Glasgow som MFF ska möta senare ikväll? 
Det är ett gediget fotbollslag som tog sig långt i Europa League under våren med flertalet väldigt duktiga fotbollsspelare till sitt förfogande. 

Det har lagts stort fokus på tränaren som är ingen mindre än Steven Gerrard, Liverpool-legenden och tydligen en rätt duktig tränare.

Glasgow har precis påbörjat sin säsong med en stabil seger mot mäktiga Livingston med 3-0. Under försäsongen har självaste Real Madrid besegrats och det har också Tranmere Rovers och Patrick Thistle.
Utöver detta så skottarna också spelat oavgjort mot Arsenal och Brighton.
Det behöver inte säga så mycket men det är givet att resultaten ger en viss respekt trots allt.

Enligt information från supportar till Rangers FC så kommer sex tänka startspelare vara bort på grund av skador, avstängningar och karantän. 
Det är dock ett fortsatt bra lag som MFF kommer få möta och som inte på något sätt ska underskattas och framförallt finns det MFF-koppling genom en viss Filip Helander

Vi kan väl hoppas på en insats från Helander i stil med Häcken 2013 och inte exempelvis Salzburg 2015. I övriga matcher får han gärna dominera men helst inte idag. 

Malmö FF kommer med en helt ok form. Sedan omstarten har det blivit en förlust mot Norrköping men också riktigt bra segrar mot Degersfors, Mjällby och Sirius. Utöver det har Riga FC och HJK Helsingfors slagits ut på vägen mot denna match. 

Vinner Malmö över två matcher så får klubben i runda slängar 90 miljoner kronor. Det är oerhörda pengar och framförallt kan klubben fortsätta utvecklas.

Jag tror MFF vinner med 2-1 idag bara utifrån bara hjärtat säger. 

Kalle Dahlberg 2021-08-03 07:58:59
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?