Eleda Stadion, 2022-07-23 15:00

Malmö FF - Sirius
3 - 1

Inför Malmö FF - Sirius: Bara gå ut och vinn
Förra sommaren slutade hemmamatchen mot Sirius 4-0 till MFF.

Inför Malmö FF - Sirius: Bara gå ut och vinn

MFF-bergochdalbanan bjuder in till ett nytt äventyr. Åkturens slutmål, och hur det blir på vägen dit, har vi inte en aning om. Bara att turen kommer att bli “bumpy”. Och att vi möter Sirius.

Supporterskapet prövas verkligen det här året. Upp som en sol i en match men oftast ned som en pannkaka matchen efter. Att det ska vara så svårt att få till en “winning streak”...

Skadorna under våren har drabbat oss hårt, och det är svårt för en ny tränare att sätta sitt spel när tongivande spelare (såsom AC och Lewicki) är borta under längre/flera perioder, och tränaren tvingas rotera med konstiga system och uppställningar. 

Trots det ligger vi på en femteplats i Allsvenskan, med ett poängsnitt på 1,8. För att förstärka truppen har det tidigare kommit in tre spännande nyförvärv, plus att det idag (fredag) blev klart med ännu en - anfallaren Mohamed Buya Turay.

Med det sagt tycker jag att vårt utgångsläge är bra. Jag är stolt över MFF, men jag är inte nöjd så här långt. 

Därför är Sirius hemma på lördag eftermiddag en viktig match. Seger och vi är fortsatt med i racet. 

Precis som MFF har det skett en del förändringar i Sirius trupp under sommaren. Sirius värvade precis tillbaka Dennis Widgren från Hammarby. Tidigare i somras har man gjort klart med Daniel Stensson från Gif Sundsvall, Óli Valur Ómarsson från isländska Stjarnan och Jakob Voelkerling Persson från Helsingborg

Samtidigt har man tappat Laorent Shabani till Norrköping, samt Kevin Wright som anslöt till Sirius inför den här säsongen från Örebro SK. Wright gjorde bara åtta matcher för Sirius. 

Tränare i Sirius är Daniel Bäckström, som var assisterande tränare i MFF 2020. Under hans och sportchefen Ola Anderssons ledning satsar Sirius ungt. Förra året mönstrade man seriens yngsta startelva och medelåldern bland tränarna ligger runt 30-strecket. Inte förvånande fick Offsides reportage i våras om Sirius rubriken “Ungdomens hus”.

Bäckström bygger smart och kostnadseffektivt, utifrån de förutsättningar han har. Flera spelare som kommit till Sirius har haft det lite svårt i sina tidigare klubbar (t ex Christian Kouakou), men har blommat ut i det ungdomliga huset. En sådan, som blommat ut, är Moustafa Zeidan som kom till MFF i somras. Undrar om han spelar mot sin gamla klubb?

Det blir intressant att se hur Milos formerar laget mot Sirius, med tanke på den viktiga returmatchen mot Zalgiris på onsdag. Men eftersom de flesta fotbollstränare hävdar att den viktigaste matchen är just och enbart nästkommande match så tror (och hoppas) jag att han tar ut bästa tänkbara lag. Kanske så här:
 

Isaac Kiese Thelin
Veljko Birmancevic - Anders Christiansen - Moustafa Zeidan - Joseph Ceesay
Mahamé Siby
Martin Olsson - Dennis Hadzikadunic - Lasse Nielsen - Eric Larsson
Johan Dahlin

Förutom de som är skadade (Rieks, Lewicki, Nalic och Gwargis) är Erdal Rakip avstängd pga gula kort. 

På de tio senaste matcherna lagen emellan har MFF vunnit åtta och två matcher har slutat oavgjort. Med tanke på rutin, erfarenhet, truppbredd, himmaplan och allt sånt ska MFF vinna den här matchen alla dar i veckan. Men, som jag brukar säga, jobbet ska göras också. Görs det inte så vinns inga matcher - oavsett motståndet. 

Jag bryr mig inte om hur det ser ut. Bara gå ut och gör jobbet och vinn matchen. 

Basta!

Vad: Allsvenskan
Vem: Malmö FF - Sirius
Var: Eleda stadion
När: Lördag 22 juli kl 15.00
Hur: På plats, eller via Discovery+
Varför: För att vi älskar det

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-07-22 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?