Eleda Stadion, 2022-08-18 19:00

Malmö FF - Sivasspor

Inför Malmö FF - Sivasspor
Kommer Kiese eller Buya att avgöra i morgon?

Inför Malmö FF - Sivasspor

Dags för playoff till Europa League mot turkiska Sivasspor. Första matchen spelas på Stadion i Malmö i morgon.

Efter ha avfärdat Luxemburgarna i Dudelange och därmed säkrat gruppspel i Europa Conference League är det dags att spänna bågen mot ett svårare mål. Det är dags för playoff till Europa League och turkiska Sivasspor står som sista hinder för Malmö FF.

Det är helt klart så att det turkiska laget är av en helt annan kvalitet än Dudelange, men å andra sidan behöver det inte vara negativt. MFF har gjort en hel del plattmatcher i år och inte sällan har det varit i matcher där vi på förhand ansetts vara favoriter. Kanske kan de mer tuffa oddsen i morgon locka fram den glöd som behövs i playoff-sammanhang.

För just glöden har inte varit konstant i år, det kan man inte bortse ifrån. En eller ett par vettiga insatser har följts upp av ett eller par bottennapp och frustratiionen och uppgivenheten har ibland präglat spelarnas kroppsspråk. Detta kan ändras nu. Vi är fortfarande med i guldracet och ett avancemang till EL-gruppspel hade sannolikt gjort underverk för självförtroendet.

Tillika vore det en bekräftelse för sommarens nyförvärv att man har gjort ett klokt klubbval och att man har hamnat i just de sammanhang Malmö FF med rätta berömt sig för att ständigt hamna i. Ett gruppspel i Europa League hade helt enkelt blivit en boost som hela föreningen hade mått oerhört gott av.

Sivasspor är dock ingen lätt utmaning. Den turkiska ligan är en liga dit många svenska spelare som är lite för bra för allsvenskan hamnar och även om vi har lyckats bra mot turkiskt motstånd i närtid (Besiktas 2018) så känns det onekligen lite mer oklart hur MFF anno 2022 kan hantera ett sådant motstånd.

Individuellt och tekniskt kan vi nog förvänta oss ett skickligt motstånd, men det är inte otänkbart att vi, om Andreas Georgson har gjort läxan, kan fungera bättre som ett kollektiv. Erfarenheten av playoff-matcher talar också för MFF och gör vi ett bra resultat i Malmö blir returen en "kniven-på-strupen-match" för Sivasspor och det tror jag inte de är redo för.

Sören Rieks har ryggproblem och kommer ej till start och Martin Olsson testas i morgon bitti, men i övrigt mönstrar Georgson en frisk trupp inklusive senaste värvningen Emmanuel Lomotey. Laget torde dessutom ha en god känsla efter den övertygande segern mot Gif Sundsvall i söndags.

Jag hoppas på att MFF tänder till ordentligt, pressar stenhårt och synkroniserat och bjuder de turkiska gästerna på den överfallsfotboll som präglat laget just i våra playoff-matcher det senaste decenniet. En kontrollerad och precis aggressivitet och framförallt skärpa och effektivitet i avsluten.

Med en pånyttfödd Isaac Kiese Thelin, en ständigt löpande Buya Turay samt den listige succévärvningen Mustafa Zeidan finns möjligheterna att göra ett riktigt bra resultat. Låt oss hoppas att det är slut på besvikelser nu och att vi visar vad Malmö FF verkligen går för.

Förhoppningsvis kommer de trogna himmelsblå supportrarna skapa en atmosfär som lyfter laget och skakar motståndarna samt att laget når en ny nivå som tar oss till Europa League och skrämmer våra toppkonkurrenter i allsvenskan. Än är inte säsongen förlorad, nu kör vi!

Framåt Malmö!



 

Pontus Kroon2022-08-17 21:01:14
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?