Inför Malmö FF - Skövde

Inför Malmö FF - Skövde

Dags för mästarna att gå in i Cupen igen när man tar emot Skövde AIK på söndagen.

Efter en försäsong som blandat och gett lite går vi nu in i tävlingssäsongen 2023 när Svenska cupens gruppspel kickar igång. Det är en mer eller mindre skadefri trupp som Henrik Rydström har till sitt förfogande i första matchen som är "på riktigt". Taha Ali saknas och även Sören Rieks om man räknar spelarna som varit aktuella för spel tidigare under försäsongen. Det kommer alltså bli ett angenämt problem för Rydström att hitta rätt manskap.

 - Det kommer att vara spelare som är utanför truppen som kanske inte är vana vid det, säger Rydström till Sydsvenskan.

Malmö lär komma till spel med Johan Dahlin i mål och den högra yttern ser ut att gå till Moustafa Zeidan i Alis frånvaro. I övrigt kommer sannolikt Martin Olsson också börja utanför startelvan om man ser till hur det såg ut på dagens träning.
Trolig startelva:
Johan Dahlin
Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Derek Cornelius, Busanello
Hugo Larsson, Sergio Peña
Moustafa Zeidan, Anders Christiansen, Sebastian Nanasi
Isaac Kiese Thelin

Det lär bli ett Malmö som dominerar spelet mot Skövde som var ypperligt fina i Superettan ifjol och slutade, som nykomling, femma. Skövde imponerade ifjol med ett rakt spel med mycket löpningar och snabba omställningar.
 - Om vi tar Skövde specifikt så är det hur vi positionerar när vi själva anfaller. Hur förberedda vi är när vi tappar bollen. Skövde är ett kontringsskickligt lag och vill såra motståndarna, säger Rydström till MFF.se om hur hans lag vill spela.

 - De kommer säkert att försöka pressa oss också men vi kommer att vara dominanta i många matcher och då har vi börjat jobba med hur vi skapar målchanser mot lag som försvarar sig lågt. Så det kommer nog vara perioder där vi förhoppningsvis får använda det.

Motståndet då? Ett lag som alltså imponerade stort i fjol och har ett väldigt starkt lag - med betoning på just lag. Det är få spelare som sticker ut om man ser till namnkunnighet men Markus Fröjd i målet håller väldigt fin klass samtidigt som det finns spännande spelare som fransmannen Yoann Fellrath på topp och innermittfältaren Elmar Abraham.

Men det är klart. All respekt för Skövde, men om Malmö inte vinner är det ett praktfullt fiasko. Det ska bara bli seger på IP imorgon. Matchstart 13.00.

Framåt Malmö!

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-02-18 14:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?