Inför Malmö FF - Union Saint Gilloise

Inför Malmö FF - Union Saint Gilloise

I morgon möter MFF belgiska Saint Gilloise i den sista hemmamatchen i Europa League.

I de två senaste EL-gruppspelen 2018 och 2019, under ledning av tyske tränaren Uwe Rösler, vibrerade de sista gruppmatcherna av spänning och förväntan.

Efter 2-2 hemma mot Genk som föregick Marcus Antonssons avgörande mot Besiktas i Istanbul 2018, gick vi vidare till sextondelsfinal mot Chelsea.
2019 skapade Markus Rosenbergs legendariska 4-3 mot Dynamo Kiev en sällan skådad fotbollsfeber i Malmö inför sista matchen mot FCK, där vi vann på Parken med 0-1 och nådde sextondelen där vi ställdes mot Wolfsburg.

Inför morgondagens match mot belgiska Union Saint Gilloise är det desto mer avslaget.
MFF är avhängda i såväl allsvenskan som i sin EL-grupp efter en sällsynt svag säsong och intresset för matchen är väl inte direkt glödhett.

Icke desto mindre skall matchen spelas och det är på något sätt varje spelares förbannade skyldighet att ta sig samman och försöka avsluta denna helvetessäsong på ett någorlunda anständigt vis. Vi har kanske inte så väldigt mycket att vinna, men vi har sannerligen inte mycket att förlora heller, så de som får chansen i morgon torde kunna spela avslappnat.

MFF har några spelare skadade i Matrin Olsson och Jo Inge Berget och en del dras med småskavanker och är allmänt slitna, vilket gör startelvan svår att tippa, men sett till individuell form och för framtiden hoppas jag att Hugo Larsson och Patriot Sejidu får fortsätta spela och bygga på erfarenhetskontot.

Jag hoppas att MFF, trots årets motgångar, spelar modigt och vågar visa att vi ännu är ett starkt lag hemma på Stadion och jag hoppas att vi tar med oss det vi visade spelmässigt i mötet nere i Belgien. Faktum är att vi gjorde en bra match därnere, men föll på några situationer där vi visade bristande koncentration i försvarsspelet.

Union Saint Gilloise har gått bra i gruppspelet och leder gruppen på 10 poäng före Braga på 7 poäng, så de är givetvis favoriter i morgon, men samtidigt har jag inte fått känslan av att de på något vis är omöjliga att slå, så hoppet om en himmelsblå trepoängare finns där trots allt.

Vi har nu fyra matcher kvar av säsongen och även om man som supporter redan nu ser fram emot ombyggnationen och nysatsningen 2023, vore det väl som balsam för själen att se en avslutning som ger lite tillförsikt.

Ut och kriga i morgon pågar och visa att vi fortfarande åtminstone har stolthelen kvar!

Plats: Eleda Stadion, Malmö
Tid: 18.45 i morgon torsdag

Pontus Kroon2022-10-26 19:48:46
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?