Inför Malmö FF - Vålerenga: Får vi en trolig startelva?
Vem får Hugo Bohlin spela mot? Vålerenga eller AGF?

Inför Malmö FF - Vålerenga: Får vi en trolig startelva?

Under fredagen spelar di blåe två matcher; den första mot Vålerenga där Rydström sannolikt mönstrar en tänkt startelva för kommande tävlingsmatcher, och den andra mot AGF Århus där vi sannolikt får se en mer reservbetonad laguppställning.

Rapporterna från Spanien har varit mest positiva, blandade med ett visst inslag av anspänning och starka känslor. Det påstås ha varit “upprört mellan spelare”, något som Rydström kommenterade med “konkurrensen är på sin spets”. Sejdiu och Buya Turay ska ha kommit i luven på varandra - trots att de var i samma lag. Nämnde Sejdiu ska ha blivit arg på Fedel, som röt till och markerade.

Är jag orolig över läget i MFF? Inte ett dugg. Det låter precis som ett försäsongsläger ska vara. Första tävlingsmatchen för säsongen är nästa söndag, läget och allvaret börjar spetsas till och när ett gäng vinnarskallar samsas på liten yta ska det smälla och gruffas. Killarna är professionella. Jag är lugn. 

Hittills, efter tre träningsmatcher, känns det som att Rydström bygger bakifrån. Försvaret har känts stabilt i alla tre matcherna. Vi har sakta blivit mer trygga med boll. Det känns som att killarna (oftast) vet vad de ska göra med bollen när de har den. 

I den första matchen (kl 13.00, sänds på MFF Play) är det som skrivet norska Vålerenga (Oslo) som står för motståndet. De slutade på sjätte plats i norska ligan 2022. Av 30 matcher vann de 13 och förlorade 12 och var 34 poäng efter segrande Molde. Ett norsk mittenlag alltså. 22 januari spelade de 1-1 mot AGF Århus, och den 27 januari vann de med 4-1 mot Sarpsborg (som slutade åtta i förra årets tabell). 

AGF Århus står för motståndet i fredagens andra match kl 16 (sänds inte på MFF Play). Till den har MFF flugit in Markus Björkqvist, Elison Makolli, Zakariya Enow och Daniel Gudjohnsen. Hoppas att de får lite speltid. 

Precis som för MFF är matchen för AGF också mer reservbetond, eftersom AGF kl 13 möter Häcken. 

Den 19 februari börjar tävlandet; Svenska cupen hemma mot Skövde AIK. 

Sarr vi! 

Vad: Träningsmatch(-er)
Vem: Malmö FF - Vålerenga, Malmö FF - AGF
Var: Atalaya resp Arroyo Enmedio
När: Fredag 10 febr kl 13 resp kl 16
Hur: På plats, eller via MFF Play Premium (endast matchen mot Vålerenga)
Varför: För att det är försäsong.





 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-02-09 13:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?