Malmö IP, 2021-02-21 13:00

Malmö FF - Västerås

Inför Malmö FF - Västerås SK
Blir Antonsson premiärhjälte?

Inför Malmö FF - Västerås SK

MFF inleder tävlingssäsongen i morgon mot superettanlaget Västerås SK.

Äntligen är det så dags för tävlingsspel för di blåe från Malmö!
Svenska cupen drar igång och första hindret för MFF är superettanlaget Västerås SK.

Förutom att vi för femtioelfte gången skall försöka betvinga cupspöket, så är det kul att nu få se en MFF-startelva som, bortsett från skador på Rieks, Traustason, Lewicki och Larsson, kan betraktas som mer ordinarie.

Inget ont om ungdomarna som har visat upp sig på sistone, jag var synnerligen begeistrad av några pågar i tisdags mot Falkenberg, men det är inte utan att man t ex saknar att se genierna Ola och AC konspirera tillsammans.

Jag hoppas, precis som varje år, att Malmö FF verkligen väljer att satsa på att vinna cupen. Inte för att det är så viktigt i år rent tävlingsmässigt då vi redan kvalificerat oss för CL-kval, men för att snabbt återta det gigantiska titelförsprång som Sveriges nummer två, IFK Göteborg, lyckades minska förra året är det av största vikt psykologiskt .

Jag ser framför mig ett starkt, effektivt och elakt högpressande MFF i morgon, som precis som i många av förra årets matcher, avgör eller åtminstone tröttar ut motståndet redan under första halvtimman för att sedan kunna spela ut.

Motståndarna Västerås kom sjua i Superettan 2020 och skall inte kunna sätta käppar i hjulet för MFF, men allt handlar om hur vi sköter oss själva. Jon Dahl Tomasson betonar vikten av att vi tar cupen på allvar, i morgon är det upp till pågarna att visa att det stämmer.

Framåt Malmö!

 

Pontus Kroon2021-02-20 22:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?