Inför Malmö FF vs Midtjylland: Favorit i repris
Marcus Antonsson gör 2-0 mot FCM den 23 augusti 2018.

Inför Malmö FF vs Midtjylland: Favorit i repris

Man får onekligen sköna vibbar i kroppen när man tänker på senast MFF mötte FC Midtjylland. Det var playoff till Europa League, slutet av augusti 2018, varmt och svettigt, tufft motstånd - och en “fedt” härlig känsla i kroppen.

Bara en vecka kvar tills dess att Allsvenskan börjar igen. Och elva härliga dagar att ladda upp inför CL-kval 1 mot Riga. Vad kan då passa bättre än en sista vass träningsmatch mot riktigt bra danskt motstånd?

FC Midtjylland slutade i år tvåa i danska ligan, en poäng bakom Bröndby (FCK kom trea). FCM ska precis som vi kvala till Champions League i juli (mot Celtic) och är precis som vi i uppladdningsfasen inför det. Så det lär smälla på ganska bra imorgon, misstänker jag. 

Så det är onekligen tufft motstånd som MFF bjuds på. Och det är helt rätt att eftersöka bra motstånd. För det är nu säsongen börjar på riktigt. 

23 augusti 2018 spelade vi 2-2 hemma mot FCM i playoff till Europa League. I returen borta sex dagar senare vann MFF med 2-0 och vi var klara för gruppspel I Europa League. 

Jag tror att JDT till en början kommer matcha en tänkt startelva. Det betyder att Johan Dahlin startar i mål. I övrigt är jag ganska osäker på startuppställningen. 

Sarr vi!

VAD: Träningsmatch, Malmö FF vs FC Midtjylland
VAR: Eleda Stadion
NÄR: Söndag 27 juni kl 14
BILJETTER: 500 biljetter slutsålda. 
TV: Discovery+

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-06-26 14:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?