Inför MFF-AIK
Nyblivne 30-åringen Berget var en av få som kom upp i nivå mot Örebro

Inför MFF-AIK

Matchen mot Örebro var onekligen ett bottennapp på många sätt. Förlust, AC ut skadad. Tre insläppta mål. Gräslig uppvisning i missade chanser framåt. Lika gräsliga bortskänkta chanser bakåt. Dåligt spel. Nämnde jag förlust? Kan vi vara eniga om att låta AIK sota för detta? Och att vi gör detta till historiens kortaste svacka?

AC:s skada håller honom borta åtminstone mot AIK, och på innermittfältet saknas även fortfarande Bonke som jobbar på att komma tillbaks efter en sjukdomsperiod. Plötsligt känns innermittfältet, där det tidigare kändes som att vi hade ett överflöd av spelare mer som ett problem. Särskilt eftersom Lewicki såg ovanligt svag ut mot Örebro. Också Felix Beijmo är borta mot AIK. Dahlin är med i truppen men tveksam från start. På pluskontot hittar vi Brorsson som är tillbaks efter sin avstängning. 

Även om spelarna, förutom Berget, visade upp långt från god form så vill jag ändå inte att JDT rör om med alltför mycket rotation i startelvan. AC måste ju dock ersättas och jag hoppas få se Traustasson på en av platserna i mitten. Även om han inte varit på topp de matcher han fått spela i MFF så lär han ha gjort en bra landskamp mot England (såg bra ut de delar jag såg av matchen) och en Traustasson i gott slag kan vara guld värt. Brorsson vill jag gärna ha in, gärna tillsammans med Lasse som kändes tryggare än Anel mot ÖSK. Om Johan är helt fit for fight ska han stå, men skynda långsamt känns som en bra metod.

Vi må vara besvikna efter förlusten men vi håller i alla fall serieledningen. Man får leta betydligt längre ner i den haltande tabellen för att hitta AIK, i skrivande stund ligger de på en tolfte plats. AIK skulle också ha spelat match i torsdags men ville visst inte följa överenskommelsen om att följa det pressade spelschemat oavsett landskamper och de lyckades få sin match mot Sirius framflyttad. Det innebär att Sebastian Larsson är avstäng i matchen vilket känns bra, inte bara för att det är en bra spelare utan också för att jag blir irriterad bara han visar sig.  

Oavsett AIK:s tabellplacering, oavsett vilka spelare vi får möta så kommer det att behövas hårt jobb och framför allt betydligt bättre skärpa och mindre slarv från MFF:s sida för att de tre poängen ska kunna hämtas hem. Vi vet att vi har truppen, vi vet vad spelarna kan, nu måste de "bara" upp till bevis för att undvika flera tappade poäng vilket skulle skapa väldigt mycket oro. 

Åsa Flykt2020-09-12 17:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?