Inför MFF-DIF

Inför MFF-DIF

Normalt försöker man verka både påläst och uppdaterad om detaljer angående lagets dagsform och status när man skriver en Inför-artikel.

Man vill leverera en text med senaste nytt om skador och avstängningar, en vettig reflektion baserad på tunga fakta och aktuell statistik. Särskilt i slutskedet av säsongen när varje byte och snedträff kan avgöra valören på medaljer eller det totala slutbetyget efter ett långt spelår.

Inget av det spelar någon roll inför hemmamötet mot Djurgården.

Guldet är borta. Hoppet om tredjeplatsen känns mer självdestruktivt än rimligt. Truppen är sargad både fysiskt och psykiskt. Åge Hareides magiska närvaro var bara förtrollande i någon vecka, det fanns inte tillräckligt med trollkonster för att förvandla kvicksand till en gyllene väg uppåt. Säsongen är körd, de framgångar MFF uppnått 2022 ligger redan långt bakom oss.

Det har gått så långt att det nu handlar om att inte klappa ihop. Motståndarna har fortfarande guldvittring, de kommer till Malmö för att ta tre poäng och gärna spä på självförtroendet med många mål gjorda inför tabellens avslutande omgångar.

Nu gäller det för varje enskild spelare att gräva fram det sista ur sitt klubbhjärta eller åtminstone sin yrkesstolthet för att om inte vända trenden så åtminstone göra sig själv rättvisa. Minsta brist på engagemang eller koncentration kan straffa sig, några slarvfel vid fel tillfälle och raset kan bli förödmjukande.

Malmö FF står inte på ruinens brant. Malmö FF är inte i en bottenlös kris. Malmö FF är inte i fritt fall. Men man är på en plats där man inte varit på länge och man måste arbeta sig därifrån.

Torsdag kväll är ett utmärkt tillfälle att sätta stopp. Tillbaka till grunderna. Håll tätt bakåt. Spela säkert. Leta fram en annan känsla än oro, ängslan och frustration. Titta inte på det som varit utan sätt upp en ny självbild att vara stolt över. Se till att ge dem en match i 90 minuter. Ge er själva upprättelse och ge de som gör sina sista matcher i den himmelsblå tröjan ett värdigt avslut.

Det finns bara en väg.

Framåt Malmö!




 
 



 
 

John Börén2022-10-19 22:32:13
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?