Inför MFF - Elfsborg

Inför MFF - Elfsborg

Dags för match igen - En match som egentligen tillhör omgång 13.

Matchen mot Kalmar avklarad - Dags för ny match. Nu mot Elfsborg, men fortfarande hemma. En match som är flyttad från omgång 13.

Di blåe?
Malmö kommer närmast från en mycket fin seger och insats mot Kalmar då man vann med 3-1. Jon Dahl Tomasson hade taktiken helt klar för att besegra obesegrade Kalmar och vann tack vare utmärkt rörelse och mycket fin press. Flera spelare som varit utanför visade framfötterna och att de är bra alternativ. Exempelvis Felix Beijmo som gjorde säsongens kanske bästa insats från högerbacken och Rakip gav mittfältet en ny dimension och dessutom AC en bättre position.

Annat man kan fundera kring? Colak såg vass ut med två mål. Veljko gjorde flera bra grejer men har verkligen haft absurt märkliga träffar när han hamnat i skottläge. Närmast humoristiska avslut. Åtminstone om man hejar på motståndarna..

Så. Hur spelar vi mot Elfsborg? Jag skulle tro att vi får se viss rotation igen. Kan vi hålla Toivonen utanför igen? Jag hoppas vi vågar det för att spela ihop den nya trion lite, men jag har inte jättestora protester att plocka fram om Toivonen är tillbaka i startelvan. Kanske låta AC starta på bänken? Hade varit intressant att se vad Toivonen gör när han och AC inte "konkurrerar".

Målvakten? Det ryktas lite att Dahlin är tillbaka imorgon, och jag hade älskat att se honom mellan stolparna igen men jag tror bytet sker efter de inledande nio matcherna.

Så. Startelvan? Möjligen så här:
Marko
Eric, Franz, Anel, Knudsen
Rakip, Vagic
Toivonen
Berget, Colak, Veljko

Jag hade personligen spelat Beijmo igen, men det är bra vi håller igång båda. Franz får speltid igen för att hålla igång rotationen på våra mittbackar. Inte superglad för rotationen där egentligen, men det är tydligtvis den position vi helst roterar på.

Mittfältet har jag egentligen redan behandlat, men jag tror väl inte JDT vågar vila AC.
På topp. Berget börjar varva upp och jag tror han är kvar i elvan den här gången - kanske vilas på måndag. Colak är given. Veljko tror jag petas om Sören är spelklar, men det verkar ju oklart.

Motståndet?
Elfsborg slutade tvåa i fjol efter en mycket fin säsong där man heller inte tappade så mycket efter Jesper Karlsson försvann - Men jag tror hans frånvaro nu ger en större effekt. Under hösten kunde de spela vidare med det fina självförtroende man byggt upp under Jespers fina tid. Nu har man inte fått den "gratis-boosten" och det har väl också i ärlighetens namn sett lite mer modest ut. Förluster mot starka motstånd som AIK och Djurgården och segrarna mot Varberg, Mjällby och Sirius är kanske inget som skrämmer slag på serien.

Dessutom har man nu två gånger i rad tappat en ledning på 2-0 hemma i Borås. Först till 2-2 mot Kalmar och nu senast till förlust mot Halmstad. Det skriker kanske inte att man är i toppform.

Likväl. Elfsborg är alltid knepiga och svåra att vinna över. Vi behöver göra en bra insats för att hämta hem det vi behöver - Tre poäng.

Vad ska man se upp med? Ndione, som gjort fyra mål, på topp såklart. Mittfältet är gediget men kanske inte fullt med spelare som man upplever som ett stort hot. I backlinjen har vi fjolårssuccén Okumo men också framförallt Johan Larsson som jag håller som en av seriens absolut bästa spelare.
Överlag handlar det om ett lag som saknar stora svagheter.

Vi minns ju också hur de körde över oss på försäsongen - Så de vet ju var våra svagheter finns.
Jag tror emellertid inte att de är lika lätt att finna på gräs.

Så. Låt oss ge en av de där härliga segrarna mot Elfsborg som vi minns. Som när Tinnerholm hade show eller när Rakip avgjorde sent. Klassiska matcher.

Matchen?
Startar 18:30 på Stadion.
Tips? 2-1 till di blåe.
Colak och AC hittar rätt.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-05-19 17:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?