Inför MFF-Falkenberg

Inför MFF-Falkenberg

Malmö FFs försäsong fortsätter. I årets fjärde match tar man emot Falkenbergs FF på Gamla IP.

Jag såg att en vis man (nåja, chefredaktör) skrev något sarkastiskt i stil med att så länge vi inte behöver stöta på värre motstånd än Mjällby, Kalmar och IFK Malmö så ser det bra ut inför tävlingssäsongen 2021.

Haha.

Såklart är nämnda överhuvud tillräckligt rutinerad för att inte ge upp i förtid, riva medlemskap och måla huset gult bara på grund av ett par iskalla träningsmatcher inte slutat med seger. Det har funnits glimtar av finess och briljans på plan trots de blygsamma resultaten men det totala känslointrycket är hittills splittrat, mycket på grund av uppläggen med förlängda halvlekar och hela lagbyten som knappast hjälpt till att få fram en känsla av blodigt allvar.

På tisdag väntar Falkenberg. Enligt övrig medierapportering från måndagens presskonferens och öppna träning kommer de spelare som inte spelade mot Mjällby få speltid. Däribland finns tre spännande juniorer att hålla ögonen på: Noah Elie, Mubaraak Nuh och David Edvardsson. Även Samuel Adrian och Linus Borgström kan vara aktuella.

Mest anmärkningsvärt är att Romain Gall verkar få en plats i startelvan. Har den tidigare så lovande amerikanen fått Jon Dahl Tomasson på andra tankar eller är det ett sätt att ge MLS-scouter ett lockande erbjudande?

Traustasson och Lewicki saknas i truppen. Enligt mff.se brottas Arnor fortfarande med en lårkaka och behöver ytterligare tid för att räkna sig som återställd. I målet kommer Mathias Nilsson att få chansen.

Matchstart 13.30. Discovery+ sänder direkt från Malmö IP.

Framåt Malmö!
 

John Börén2021-02-15 21:59:11
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?