Inför MFF - Häcken

Inför MFF - Häcken

Dags att vända trenden när Göteborgs bästa lag kommer på besök.

I den sista hemmamatchen innan sommaruppehållet tar Malmö FF emot BK Häcken. Detta evigt fruktade underhundslag som alltid hotar, alltid snor poäng men i slutändan ändå aldrig vinner. Oavsett säsong eller årgång så är det en obehaglig match. I år är inget undantag då Hisingens stolthet har inlett starkt och Malmö-bekante Jeremejeff leder skytteligan med sju gjorda mål.

Men, det är ändå inte motståndet som oroar mest. Det är hemmalaget Malmö som har obehagligt många frågetecken att reda ut. Ska skadesituationen fortsätta att vara ett påtagligt farthinder i jakten på SM-guldet? Och i så fall, beror det på ett överdimensionerat träningsupplägg eller en feldisponerad trupp? Är nye tränaren Milos Milojevic rätt man på fel plats eller möjligen tvärtom? Vem ska göra målen och kan den erkänt starka defensiven bara (och då ändå med viss möda) bokstaveras Dahlin-Hadzikadunic-Nielsen?

Noll mål framåt och sex insläppta i de två senaste matcherna mot Djurgården och AIK. Färsk statistik som räcker för att inse att ett trendbrott är akut nödvändigt.

Enligt MFF.se saknas bara Niklas Moisander och Daniel Edvardsson inför söndagens match. Det är ändå väldigt höga odds på att varken Johan Dahlin eller Anders Christansen kommer att delta. Isaac Kiese-Thelin lär vara återställd och utgör i så fall en tacksam pusselbit för att komplettera med Toivonen, Berget och Birmancevic i offensiven.

Sergio Pena borde vara självskriven på mittfältet, i sällskap med antagligen Erdal Rakip och Sebastian Nanasi. Beijmo och Olsson lär få fortsatt förtroende och alla hoppas väl på ett återförenat mittlås i Lasse och Dennis?   

Cupfinal på torsdag? Ja, absolut. Men först måste de här tre poängen bärgas.

Framåt Malmö!
 

John Börén2022-05-21 22:14:21
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?