Inför MFF-HBK

Inför MFF-HBK

Det är dags. Malmö FF tar emot Halmstad BK i den sista avgörande kampen om SM-guldet.

Snart är den slut. Det har tagit längre tid än vanligt. Normalt brukar det inhemska fotbollsåret vara lagt till handlingarna när vardagen präglas av frustrerande vindruteskrapningar, dyra julkalendrar och dåliga belysningstimers. Men inte i år. Den här gången har vi dragit ut på det lite längre. Men ändå…

Nu står vi där till slut, redo inför sista omgången av Allsvenskan 2021.   

Även i år har vi motvilligt upplevt viktiga matcher inför tomma läktare, tvingats bita ihop och gå vidare efter ödesdigra domarmisstag och svälja förtreten efter tappade poäng i slutminuterna. Nyckelspelare har drabbats av långtidsskador, straffsparkar har bränts och försvarstabbar har lett till ödesdigra baklängesmål.

Ändå är det lätt att med närminnets hjälp ta fram glädjeämnen som väger upp alla besvikelser under årets säsong. Den kollektiva uppryckningen hemma mot AIK, Rieks båda håll käften-strutar mot Göteborg och Bergets stillastående vrål kontra Colaks höghastighetsfirande efter ett och samma avgörande mål mot Kalmar FF.  

Snart är den slut. Men vi är fortfarande inte färdiga med Allsvenskan 2021. Inte än.

Halmstad hemma i sista matchen. En bollklubb med allt att spela för, ett allsvenskt lag vars främsta önskan är att förbli just ett allsvenskt lag. De har chansen. De kommer att göra allt för att ta den.

Men vem som står för motståndet är egentligen irrelevant. Väderlek, temperaturer och gräsmattestatus spelar heller ingen roll. Inte heller amatörtaktiska analyser och spekulationer om startelvor känns nödvändiga. Det verkar finnas goda förhoppningar om att både Johan Dahlin och Anders Christiansen ska vara tillgängliga. Det räcker så.

En säsong ska avslutas, en tabell ska avgöras. Mästarna ska göra det jobb som krävs för att fortsätta vara mästare. En gång till, men bara en gång till i Allsvenskan 2021.

Så som vi mått under fredagen, så som vi kommer att må fram till avspark och så som vi kommer att må på lördagskvällen är precis vad allting handlar om.

Snart är den slut. Det enda som återstår är att avgöra Allsvenskan 2021.

Framåt Malmö!  

   
 

John Börén2021-12-03 19:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?