Inför MFF- IF Elfsborg
Första 90-minutaren på väldigt länge för Johan Dahlin.

Inför MFF- IF Elfsborg

Vägen mot den där "andra-delen-av-säsongen-form" fortsätter på lördag eftermiddag hemma på Eleda Stadion.

Även om man älskar att se MFF spela så är det bara att medge, de första träningsmatcherna är ju vad de är kvalitetsmässigt. Det handlar om att ge många spelare speltid, testa/vässa spelideéer och det är sällan man fascineras av spelkvaliten. Nej, ljusglimtarna från matchen mot Kalmar för egen del handlade väldigt lite om hur det såg ut på planen, utan snarare om det faktum att vi äntligen var på läktaren tillsammans sonen och jag, att Johan Dahlin var tillbaks mellan stolparna i en halvlek och som bonus att han tydligen var fly förbannad över hur spelet såg ut - då kände man igen vår Dahlin. 

På lördag ska han om allt går som planerat stå hela matchen mot Elfsborg och många spelare kommer att få mer än 45 minuter Även om det är riktigt kul att se många unga spelare få chansen som i lördags så väntar ju trots allt viktiga uppgifter inom inte alltför lång tid. En av de yngre spelare som trots allt spelat en del med A-laget och som mångavill se mer av redan nu, Nanasi, kommer inte till spel på grund av sjukdom. Även Berget saknas på grund av den mindre skada han drog på sig i matchen mot Kalmar.

En annan spelare vi längtar efter att se tillbaks i spel är "farbror Oscar" (Lewicki). Nu verkar det närma sig även om han inte finns med mot Elfsborg - han kommer istället att få en del minuter i en U21-träningsmatch på söndag. 

Mot Kalmar fick vi, precis som i slutet av de sista vårmatcherna, se MFF spela med tre mittbackar, 3-4-3 uppställning. Med tanke på att man enligt rapporter även kört en del del av detta på träning och att det är något man skulle kunna tänkas använda i Europaspelet är det väl inte omöjligt att man testar det åtmminstone även mot Elfsborg, åtminstone i delar av matchen. I övrigt så önskar jag mig intensitet, att se att spelarna är där även mentalt, avsaknad av slarv,ett fungerande passningsspel och såklart gärna ett mål eller två (eller fler). Är det för höga förväntningar på den blott andra träningsmatchen? Det hoppas jag verkligen inte. Colak var nära senast, den här gången hoppas jag att han nätar, vi behöver få igång målgörandet och då är han en vitkig kugge. 

Åsa Flykt2021-06-18 17:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?