Inför MFF- IF Elfsborg

Inför MFF- IF Elfsborg

Äntligen är det dags att få börja en säsong med fullsatta läktare, sång och såklart en himla massa flaggor!

För motståndet står IF Elfsborg som de senaste två åren varit med i toppstriden i allsvenskan (fjärde plats 2021 och andra plats 2020). När jag kollade runt vad lite expert-tippare i olika tidningar tror så placerades de av i princip samtliga på övre halvan av tabellen, femma eller sexa var vanligaste tipset. 

I allsvenska premiären förlorade Elfsborg med 0-2 mot Mjällby hemma på Borås Arena. I matchrapporten på svenskafans.com användes ord som "mardrömspremiär" och "katastrofinsats" och spelet beskrvs som uddlöst och energilöst. Det återstår nu att se om det är ett stukat eller revanschhungrigt Elfsborg som dyker upp på Eleda stadion.Tim Rönning, Elfsborgs målvakt, säger på Elfsborgs hemsida att ett problem i prremiären var att uppbyggnaden av spelet gick för långsamt och att när de väl kom fram hade de "inte tillräckligt mycket folk där framme för andrabollar och så". Han säger också att han förväntar sig att matchen i Malmö kommer att bli fartfylld och med hög intensitet och mycket närkamper. 

Men, nog om motståndarna nu, hur står det då till i MFF efter segern mot Kalmar? Moisander är ju tyvärr nu långtidsskadad och Knudsen har precs kommit tillbaks i ordinarie träning efter sin rehab. Matej Chalus som var frånvarande på söndagens träning på grund av sjukdom och verkar inte vara aktuell till måndagens match. Otroligt glädjande är Oscar Lewicki som ju gjorde en efterlängtad comeback i en U-21 match för några dagar sedan nu också är med i matchtruppen mot Elfsborg. Lewicki är en spelare som Miloseviic verkar uppskatta mycket och för och bland annat därför ser man till att skynda långsamt med honom. Ola Toivonen kan eventuellt vara en möjlig startman men är ännu inte redo för 90 minuters spel. Så, frågan är om Milos väljer att ha med honom från start eller om han får chansen att göra ännu ett lyckat inhopp. Och om han nu får starta, vem ersätter han? 

Enligt uppgifter i media saknades Peña också på söndagens träning. På mff.se står dock att alla spelare förutom de långtidsskadade och Chalus är tillgänglilga. 

Ett annat frågetecken, kanske inte för Milos men för mig, är Birmancevic som var riktigt svag senast och har varit det även i ett par matcher under försäsongen. Ska man helt enkelt köpa att han har sina (djupa) dalar men ändå kan avgöra i en för övrigt svag match? 

Har har onekligen en, om inte outtömlig så rejäl källa att ösa ur den käre Milos Milosevic. Med tanke på att jag inte haft möjlighet att se några träningar på senaste tiden blir det bara fånigt om jag ska försöka gissa mig till en startelva. Det är bara att vänta och se helt enkelt, och måndag kväll vid den här tiden vet vi. Och ett par timmar senare vet vi också om laget lyckats bjuda oss på seger i ett, förhoppningsvis, kokande Eleda Stadion. 

För imorgon är det verkligen dags att ge allt på läktaren igen. Som man har längtat! 

Åsa Flykt2022-04-10 18:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?