Inför MFF-IFK Göteborg
Är Siby redo att ta en ledarroll i morgondagens match? Jag både tror och hoppas det.

Inför MFF-IFK Göteborg

Uppehållet närmar sig sitt slut och nästa vecka får vi se MFF i Allsvenskan igen. Men först stundar träningsmatch mot gamla ärkerivalerna från Götet. Söndagen har alla förutsättningar att bli en härlig dag för MFF med dubbla matcher inne på Eleda Stadion i strålande sommarväder.


Med AC borta, Hugo såld, Nanasi, Olsson och Peña på landslagsuppdrag och Derek, Isak och Anton fortfarande inte helt redo för spel blir det läge för andra att kliva fram. Kanske kan det också göra att matchen, trots att det är en träningsmatch, inte blir sönderryckt av mängder av byten.

Tränare Rydström säger att de här första träningarna efter semestern varit nyttiga för flera spelare som fått ta mer utrymme än vanligt och att matchen mot Göteborg blir en möjlighet att ge en del spelare mycket speltid och ge dem chansen att vara viktiga, få bärande roller. Så spelare som Siby, Lewicki, Sejdiu och Zeidan lär få spela mycket - troligen från start. Däremot får vi vänta lite längre innan vi får se Otto Rosengren i spel, han behöver fler träningar med laget. En av de saker som Rydström vill se är om det går att känna igen det han kallar lagets identitet även när det är många “nya” spelare på planen. Jag hoppas verkligen att de tar chansen att göra kommande laguttagningar ännu svårare för vår tränare. 

Om vi MFF:are haft en rolig vår har det varit betydligt tyngre för våra kommande motståndare. På de första 12 matcherna under säsongen har IFK Göteborg bara lyckats skrapa ihop sju poäng och det verkar knaka ordentligt i fogarna. Så, på pappret ska det här vara en given MFF-seger. Nu återstår det att se om det blir det även på planen.  

Åsa Flykt2023-06-24 19:38:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?