Inför MFF - Jönköping Södra: Några timmar senare

Inför MFF - Jönköping Södra: Några timmar senare

Del två av två införrapporter handlar om kvällsmatchen mellan Malmö FF och Jönköping Södra.

(fortsättning från föregående artikel) … klockan 20. Tränare Tomasson med stab tycker förståndigt nog att så många som möjligt ska få matchminuter, och han har tidigare förklarat att de som spelar i cupmatchen klockan 16.00 inte är självskrivna till i första hand Europa League-sextondelen mot Wolfsburg. Eller tvärtom, om man så vill. Jag återkommer till detta.
 
Den senare matchen är mot Jönköping Södra alltså. Jesus, man måste nästan få ta till hans namn när det kommer till avslutningen på förra årets Superettan och J Södras öde. De var ju mer eller mindre klara för allsvenskt kval när de i den sista matchen för säsongen mötte bottenlaget BP och ledde med 2-1 och allt som behövdes var att det resultatet stod sig. I den sjätte övertidsminuten kvitterade emellertid bortalaget och kvalet uppåt till Allsvenskan rann smärtsamt hårt ur Jönköpings händer.
 
Hur hämtar man sig någonsin efter något sånt? Det är en av sportens och livets stora gåtor.
 
I år har de spelat två matcher inför morgondagens: En seger mot Örebro och en förlust mot seriekollegan Norrby. Jag drar inga som helst växlar på dessa resultat. De säger mig ingenting. Det jag vet är att de kommer till Malmö imorgon för att spela mot MFF.
 
Kommer där vara några åskådare? Klockan 20.00 en lördagkväll i februari, mot ett motstånd som kanske inte är det sexigaste i en match som inte betyder något mer än för tränare och spelarna på planen? Oavsett, det är ett gott initiativ.
 
Huruvida MFF kommer att ställa upp med sin bästa elva mot Syrianska, som lär vara det betydligt svagare motståndet, eller Jönköping vill inte tränare Tomasson berätta. Finge jag bestämma ska den bästa elvan alltid spela när det står något på spel. Det kan dessutom bli en målskillnadsaffär i gruppen om det vill sig illa, och då är ett stort och bra resultat fint att ha med.
 
Riktigt så stor är nu inte truppen att den kan spela två matcher samma dag utan att några får 180 minuter. Ett antal U19-spelare täcker upp, till endera matchen. Jag tror inte att det blir en halvordinarie elva i bägge matcherna, utan är rätt säker på att han vill se de han tänker sig om en knapp vecka få så mycket tid tillsammans.
 
Jaja, vi får se. Det klarnar så småningom. Alla i A-laget kommer att få speltid i morgon, så mycket vet vi.
 
Och säga vad man vill om matcherna i morgon, jag känner att jag har sagt (läs: skrivit) tillräckligt nu. Jag vet inte om Svenska Fans, och därmed Himmelriket, någonsin har haft två införrapporter med samma lag på en och samma dag, till två matcher som bägge spelas dagen därpå. Jag vet att jag aldrig har skrivit det tidigare i alla fall. Så nu räcker det. Se till att få en bra start för nu ska vi ha hem cupajäveln! Och vinn sen mot Jönköping.
 
Det blir utmärkt så.

Magnus Johansson2020-02-14 14:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?