Eleda Stadion, 2021-09-14 21:00

Malmö FF - Juventus
0 - 3

Inför MFF - Juventus: Den gamla damen ska inte få sjunga
Isaac Kiese Thelin och Andrea Pirlo senast det begav sig i Malmö i november 2014. Då slutade matchen 0-2.

Inför MFF - Juventus: Den gamla damen ska inte få sjunga

Stadion byggdes inte som en evenemangsarena, utan som en fotbollsarena. Därför ska det inte vara en massa konserter och tjafs på stadion. Alltså ska inte den gamla damen komma och tro att hon ska sjunga på tisdag kväll.

Nu är vi här igen, gruppspel i Champions League. Och som vi har längtat. 

Om vi hade ett halvtaskigt genrep med 1-1 hemma mot Norrköping inför matchen så hade Juventus ett ännu sämre, förlust borta mot Napoli med 2-1 i lördags. Juve tog ledningen redan efter tio minuter, men Napoli vände och vann med ett märkligt mål i slutet av matchen. Efter tre matcher i Serie A har Juve tagit en av nio poäng. Så onekligen har Juve startat knackigt i höst. 

Man brukar ju säga “Dåligt genrep, bra premiär”. Men om båda lagen gjorde ett dåligt genrep, vad gäller då? Oavgjort? Njae, tror jag inte. CL är något helt annat. Juves ambition måste vara att gå vidare och siktar sannolikt på att slåss med Chelsea om förstaplatsen. 

Vi mötte Juve i CL-gruppspelet 2014. Då stod de högt upp i rangordningen. Sedan har det gått nedåt; som ni kan läsa mer om i Konrad Grönlunds eminenta artikel från i söndags om dagens Juve under de senaste sju åren

När jag intervjuade Ninja-Danne efter lottningen sa han att “Vi går ut och spelar alla våra matcher för att vinna dem.” Vi minns alla matchen mot Atletico Madrid 2015 hemma på stadion, sannolikt en av de allra bästa matcherna MFF någonsin har spelat. Mer kan vi inte kräva av vårt lag. Är då motståndaren ännu bättre, ffa ännu vassare framför mål, då är det bara att lyfta på hatten. 

Juve är ett annat lag än 2014. Vi också - ett bättre lag. Deras knackiga start, och vår (stundtals) fenomenala kvalresa till årets CL-gruppspel, bordar för en spännande match på tisdag kväll. 

Ingen rotering är aktuell, nu är det maxat lag som gäller för Di blåe. Därför tippar jag på följande laguppställning (med reservation för sena skadebesked):
 

Colak - Birmancevic
Christiansen
Rieks - Lewicki - Innocent - Berget
Moisander - Nielsen - Ahmedhodzic
Dahlin
 
Jag tror - riktigt och ärligt - att om vi maxar vår prestation, både på plan och på läktaren, har vi möjlighet att rubba “den gamla damen” och ta hem tre poäng. Så gå ut på plan, och in på läktaren, och gör oss stolta. Vi är Malmö FF. 

Framåt Malmö!

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-09-13 16:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?