Inför MFF-Kalmar FF
Premiär! Flaggdag! Underbart!

Inför MFF-Kalmar FF

Allsvensk premiär. Flaggdag. Fullsatt stadion. Visst är det härligt att läsa orden och inse att det nu inte ligger långt bort i tiden utan att det faktiskt är dags nu. Enligt nuvarande väderprognos utlovas dessutom strålande solsken. Det finns alla förutsättningar för att lördag 1 april ska bli en riktigt härlig dag.

Det är verkligen något speciellt med en hemmapremiär! Även om det varit tränings- och cupmatcher under vintern/våren så är det inte samma sak. Nu blir det tågresa med en massa himmelsblå som går på tåget på varje station, strömmar av likasinnade på väg till Stadion, häng med MFF:are som man mest träffar på matchdagar. Pirr i magen. Och sen ut på läktaren, vifta med flaggor och hälsa spelarna välkomna till ett fullsatt Stadion med mäktig sång. Det blir nästan lite gåshud här medan jag skriver. För mig personligen blir det lite extra speciellt då jag har lämnat min kära plats på 27:an och nu har årskort på ståplats. Ovant men kul och jag är glad att kunna träffa folk på Ståplatstorget innan match - det har jag saknat! 

För motståndet i premiären står Kalmar FF och Henrik Rydström får alltså möta sin gamla klubb direkt i premiären. Det känns säkert lite speciellt, men känner mig helt trygg i att herr Rydström inte låter sig påverkas nämnvärt. Kalmar gjorde ju en riktigt bra säsong förra året, frågan är om de lyckas hålla i detta även iår med ny tränare vid rodret. Dessutom har man ju varit tvungna att lämna tillbaks en riktigt bra spelare från förra året, Nanasi har ju kommit him igen. 

För en gångs skull verkar väldigt många, både experter och lekmän, hyfsat överens kring hur MFF:s startelva lär se ut, med några små frågetecken. Skade-sjukdomslistan är nu inte lång som ett ösregn: Siby, Lomotey och Moisander är inte redo för spel. Frågetecken finns kring Lasse Nielsen som inte varit igång i full träning så många dagar. Men det verkar främst handla om hur Lasse själv känner efter sin något ovanliga skada. "Säger Lasse att han kan spela så kan han spela" konstaterar Rydström. Lasse själv säger i intervjuer inför matchen att han än så länge inte har planer på att använda något skydd men att man får se när det närmar sig. Han pratar också om eventuell möjlighet att tejpa!? Nu är jag ju inte man, men spontant tänker jag: "Nej" och "Aj som f-n" kring det. 

Om inte Lasse spelar ligger Martin Olsson troligen nära tillhands att ersätta, med Oscar Lewicki som ett tänkbart alternativ. Tinnerholm, Cornelius och Busanello känns rätt givna att starta. Där framför lär vi sen hitta Hugo Larsson, kapten AC och Sergio Peña - det har onekligen sett ganska trevligt ut när dessa tre herrar varit på spelhumör tillsammans och som en trio Rydström gillar att spela ihop. Men även här skulle Lewicki vara ett alternativ som en defensiva part i "triangeln", jag tror dock inte att vi kommer att se den lösningen från start. Kiese Thelin känns också helt given längst fram och jag känner mig också ganska säker på att Vecchia starta. Vem som får chansen på andra kanten är kanske det största frågetecknet. Valet står nog mellan Taha Ali och Sebastian Nanasi, även om det finns fler som skulle kunna spela där. Här har jag egentligen ingen magkänsla, och har inte någon uppfattning om dagsform eftersom jag inte kunnat vara på plats på träningar på sistone. Men som tur är lär inte tränarstaben behöva min åsikt i frågan.  

Hur tänker du som läser detta kring startelvan? Kommentera gärna! 

Nu är det dags att hålla fredagskväll och ladda för morgondagen. Äntligen är det dags att få skriva: Vi ses på Stadion! 
 

Åsa Flykt2023-03-31 17:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?