Inför MFF- Kalmar FF
Får vi se Peña spela mot Kalmar?

Inför MFF- Kalmar FF

Väldigt mycket snack bland MFF-supportrar nu kretsar kring planerande av bortaresor i Europa League-gruppspelet. Men hur spännande det än så är det hög tid att lägga det åt sidan ett tag och flytta fokus till ännu en viktig allsvensk match.

För så är det ju, med tanke på de många onödiga poäng vi tappat, att varenda allsvensk match som återstår nu är viktig. Vi har i nuläget fyra lag att försöka ta oss förbi. Vi har helt enkelt inte råd att slösa bort mer nu. 

Fyra poäng bakom oss finns söndagens motståndare, Kalmar FF: Kalmar kommer senast med en seger över IFK Göteborg hemma och dessförinnan förlust mot Djurården borta. Mot MFF i Malmö bukar smålännigarna ha det tufft. De har inte tagit poäng i Malmö sedan 2016 och har inte vunnit sedan 2010. Den här säsongen har man genrellt haft det svårt på bortaplan, bara två segrar. Så, rent statistiskt ser det ju jättebra ut! Men, som vi alla vet och fått erfara smärtsamt tydligt ett par gånger den här säsongen: Statistik behöver inte betyda ett dugg när det väl kommer till match. Så, det gäller att inte låta det som hänt bakåt i tiden att vagga oss in i någon falsk trygghet. 

Det som däremot kan ge en smula trygghet är att det går att se framsteg i MFF:s spel och hos vissa spelare. I matchen mot Sivasspor såg vårt blåa (och då lite rosa) lag nästan ut som vi vant oss vid i Europaspelet. Många spelare gjorde en bra match och dessutom har ju både Isak och Birma börjat hitta målet. Vågar man kanske hoppas på att en viss press släppt hos truppen? Kravet har varit gruppspel i Europa, helst CL (vilket misslyckades) och annars EL och dessutom - som alltid, att vinna Allsvenskan. Fram tills i torsdags hade man båda dessa krav på sina axlar (ja, jag är medveten om att det fanns en livlina med Conference League), nu är ett av målen avklarade. Det har sett krampaktigt och pressat ut emellanåt, kanske kan lite av detta släppa nu? 

Som inför varje match vid den här tiden så är det oerhört svårt att spekulera i hur startelvan kommer att se ut eftersom det roteras en hel del och uttagningar delvis beror på hur slitna vissa spelare känner sig osv. Klart är att MFF får klara sig utan Ola som är avstängd och Sören som fortfarande inte är kvitt sina ryggproblem. Det är även osäkert med Johan, om han hinner bli helt återhämtad från hjärnskakningen. Det känns onekligen onödigt att chansa med en sån sak när vi har en så bra ersättare i Diawara. Men de andra då? Lasse fick ju en rejäl smäll i huvet mot Sivasspor. Han spelade visserligen vidare men det gjorde ju å andra sidan även Johan efter sin smäll mot Mjällby. Rakip fick (och gav) en hel del smällar - är det dags för honom att vila? Jag skulle oerhört gärna se Peña i spel mot Kalmar. Sen är ju frågan hur kropparna känns på spelare som Moisander, Berget med flera. Det återstår helt enkelt att se. 

En MFF-spelare som det ska bli väldigt spännande att se imorgon hittar vi hos motståndarna, utlånade Sebastian Nanasi. Som jag förstått det på det jag läst så har han gjort det bra så här långt i Kalmar-tröjan och han är säkert väldigt sugen på att visa att han tycker att han borde haft mer speltid i MFF. Jag hoppas att han gör en fin match, utan att göra något som helst matchavgörande. 

Vi ses på Stadion - mot tre poäng! 

Åsa Flykt2022-08-27 19:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?