Inför MFF - Lokomotiv Moska

Inför MFF - Lokomotiv Moska

Dags för MFF:s första träningsmatch i Marbella.

Rusk, regn och snöblask i Skåne. Malmö bytte det mot runt 20 grader och vårlikt väder i Marbella. Malmö landade tidigare i veckan och ska nu Milos mannar för första gången ställas mot rejält motstånd 2022.

Malmö lär säkert rotera en hel del precis som i första matchen, men sannolikt är kanske att man nu ställer upp med ett något juniorbetonat lag än vad man avslutade med sist. Nye Matej Chalus ansluter sannolikt till laget inom kort och kommer då också sannolikt få en del minuter.

 - Kanske en halvlek men vi får se om han hinner ner. Han är stark mittback som är bra i duellspelet med en bra passningsfot. Han kommer från ett träningsläger med Liberec så han är redan igång. Jag tror han kommer passa väldigt bra in i den här truppen, säger Milos Milojevic till MFF.se.

Otillgängliga för MFF:s del är Ola Toivonen och Jonas Knudsen som fortfarande jobbar med att komma tillbaka från sina långtidsskador. Eric Larsson och Niklas Moisander har båda Covid och ej spelbara. Även Oscar Lewicki, Samuel Adrian och Sören Rieks är otillgängliga på grund av skador.

Malmö kommer således inte direkt med sitt bästa lag men det är många som vill visa att man förtjänar speltid och det gör att matchen såklart ändå blir intressant och viktig för många.

Lokomotiv Moska ligger sexa i den ryska ligan - tio poäng bakom serieledande Zenit. De har också spelat i Europa League i år men slutade sist i sin grupp på två poäng - Bakom Marseille, Lazio och Galatasaray. Laget tränas av tyske Markus Gisdol som anslöt till laget i oktober.

Det ryska laget tillhör inte det mest namnkunniga laget, men det finns mycket kvalitet i laget. Inte minst innermittfältaren Dmitri Barinov som gjort 13 landskamper och anfallaren François Kamano från Guinea.

Matchen börjar 16.00 och sänds i MFF Play.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-02-03 21:11:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?