Inför MFF-Randers - Säsongspremiär
Första matchen för Rydström i MFF-kläder

Inför MFF-Randers - Säsongspremiär

Efter en, i alla fall för mig, välbehövlig MFF-paus efter förra säsongen har en smula pepp börjat smyga sig på igen och det känns spännande att se vad MFF anno 2023 kan åstadkomma.

Man får ju ta de här första matcherna under försäsongen för vad de är. Spelarna har bara varit tillbaks i träning i 1,5 vecka, ny tränare och så vidare, samt att en väldans massa spelare ska luftas. Rydström har sagt att det kommer att vara en elva i vardera halvlek, vilket jag som åskådare tycker är att föredra framför en himla massa byten en bit in i andra - det blir inte lika sönderryckt. 

Men, om man bortser från eventuellt bristande spelkvalitet så finns det ju ändå en hel del att vara nyfiken på och att se fram emot. Till exempel att se Tinnerholm tillbaks i MFF efter USA-åren. Hur bra är han han nu? Och att få se Nanasi tillbaks i himmelsblått efter utlåningen, Abubakari likaså. Och nykomligen Cornelius. 

Jonas Hansson på Fotboll Skåne skriver att i matchspelet på dagens träning spelades det med två elvor:
- Diawara/Dahlin - Tinnerholm, Chalus, Eile, Beijmo - Lewicki, Larsson - Sejdiu, Buya Turay, Nanasi - Abubakari 
- Dahlin/Diawara - Ceesay, Nielsen, Cornelius, Knudsen - Peña, Lomotey - Zeidan, Rieks, Ali - IKT
Det är väl inte helt främmande att tänka sig att detta också blir elvorna för respektive halvlek. 

AC står över matchen på grund av en smäll han ådrog sig på en träning under veckan - det ska dock inte vara någon fara med honom. Siby, Moisander och Gwargis är fortfarande på skadelistan. I matchtruppen saknas också Martin Olsson, dock av andra skäl än skada eller sjukdom. Han har inte blivit uttagen på grund av att han varit sen till möten.

Motståndarna Randers ligger på sjätte plats i danska ligan, men hade en tuff avslutning innan juluppehållet med fyra förluster och en oavgjord i de senaste fem matcherna. I truppen återfinns bland annat tidigare MFF-spelaren Hugo Andersson.

Spelare, tränare, spelsystem i all ära. Men frågan är om inte det jag ser allra mest fram emot helt enkelt är att MFF-livet kommer igång igen. Träffa MFF-vänner på IP o stadion, spekulera och tjöta med MFF-twitter, planera in matcher i kalendern. 

Mot nya titlar! 
 

Åsa Flykt2023-01-19 17:50:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?