Inför MFF - Värnamo
2019 mötte vi Värnamo i cupen.

Inför MFF - Värnamo

Dags för gruppspelet att avgöras.

Malmö är i förarsätet inför sista omgången. Man toppar gruppen och det räcker med oavgjort när Jonas Thern och hans mannar kommer till Malmö IP på lördagen.

Vi får se ett Malmö som till stora delar har de flesta spelarna tillgängliga, men några får redan från början ställa in sig på att klä sig varmt på läktaren. Oscar Lewicki och Jonas Knudsen jobbar vidare med sina rehabs, Adi Nalic är avstängd och även Sören Rieks kommer stå över. Dessutom verkar inte Felix Beijmo vara redo att starta riktigt än.

Annars letar ju Milos en hel del efter en del svar, och det är lite svårt att veta exakt hur han väljer att formera laget men något i stil med det här kanske vi kan se
Dahlin
Larsson, Moisander, Nielsen, Olsson
Rakip, AC, Pena
Berget, Abubakari, Birmancevic

En del av träningarna i veckan tyder på att Berget testas på kanten medan Abubakari får chansen centralt. Spelare som Nanasi, Sejdiu, Chalus och Hugo Larsson är såklart alla spelare som ligger nära en plats i startelvan lite beroende på vem som är spelklar i övrigt.

Vi får förvänta oss att Malmö även denna gång dominerar spelet och givetvis är allt annat än en seger ett stort misslyckande - även om det skulle leda till avancemang ändå med ett oavgjort resultat.

Värnamo då? Jonas Therns skapelse även om han rent faktiskt är assisterande tränare. Laget har få spelare med långa meritlistor även om en hel del har en historia i just Malmö FF. Laget store stjärna är väl också Marcus Antonsson - inte helt okänd för oss.

Vi hälsar våra gamla pågar välkomna hem och så tar vi tre enkla pinnar och avancerar vidare från gruppspelet på lördag. Svårare är det inte.

Framåt Malmö!

När? 17.30
Var? Malmö IP

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-03-04 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?