Inför MFF - Zalgiris: Upp till bevis - Vi vet, vi kan!
Ska Zeidan fortsätta sin positiva poängörartrend i himmelsblått?

Inför MFF - Zalgiris: Upp till bevis - Vi vet, vi kan!

Visst är det en viss uppförsbacke för MFF i returmötet mot Zalgiris, efter förlusten med 1-0 på bortaplan. Men, på hemmaplan och om MFF bara kommer upp i någorlunda normal standard så ska detta absolut gå att vända. En seger och avancemang vore väldigt värdefullt då det skulle garantera en plats i europeiskt gruppspel (Conference League).

Positivt inför matchen är att vi får tillbaks en del spelare efter skador och sjukdomar. Tyvärr saknas ju Siby efter den allvarliga skada han fick i senaste matchen, och inte heller Oscar Lewicki är redo för spel ännu. Inte heller Ceesay eller Buya Toray kan ingå i truppen då de inte är registrerade för spel i den här omgången. Däremot är Moisander, Martin Olsson och Sören Rieks tillbaks. 

Zalgiris som kommer till Malmö med en seger i ryggen behöver inte satsa full fart framåt utan kan spela sitt kompakta försvar och satsa på omställningar, vilket de ju visade prov på i sin hemmamatch. För MFF gäller det att minska på slarvet, både i passningsspelet och försvaret - att inte bjuda på något, samt att ha tålamod. Visst måste vi vinna, men vi har 90 minuter på oss och börjar det smyga sig in frustration hos våra himmelsblå kan det bli tufft. Visst vore det skönt för alla, även oss på läktaren, med ett tidigt MFF-mål, men det får inte smyga sig in någon stress om det inte blir så. Vi har hela matchens 90+ minuter på oss. 

Inför matchen säger Milos på mff.se att en fördel med att spela himma på Eleda Stadion är att den fina gräsmattan där passar bättre för den typ av passningsspel man vill ha. Hemmapubliken är såklart också en fördel, om vi förmår att skapa ordentligt tryck, det vill säga. Många tränare har inför viktiga matcher poängterat hur viktigt det är att publiken hjälper till att lyfta fram laget. Det stämmer ju såklart, men jobbet ska ju göras både på plan och på läktaren. Jag gillar därför att Milos i inför-snacket påpekar attvi gör det tillsammans men att det är laget, spelarna som ska se till att få publiken med sig genom att visa vilja och attityd. 
- Om du går in varje duell 100 procent, ger lite extra och tar löpningar där det kanske verkar omöjligt att få bollen, då får man publiken med sig. (från mff.se).

För bara några daqar sedan såg det ut som att läktarna skulle gapa väldigt tomma. I skrivande stund är det drygt 15 000 biljetter bokade, och jämfört med Allsvenskan så är detta ju bokade biljetter (dvs inte årskort) vilket innebär att siffran på bokade platser och hur många som faktiskt kommer lär stämma hyfsat bra överens. Matcherna i de inledande omgångarna må vara mindre hypade och spelas mot hyfsat "osexigt" motstånd. Men vet ni, personligen bryr jag mig inte nämnvärt. Jag har möjlighet att vara på plats och jag ska skrika, sjunga och göra allt vad jag kan för att bidra på mitt lilla sätt. Sonen, som gär premiär på Norra Blå lär göra detsamma. Har du möjlighet: Kom dit och hjälp till du också. Är du på plats: Gör ditt bästa för att hjälpa pågarna fram mot vidare Europaspel. För, som ni har hört och läst en hel del de senaste dagarna: VI VET, VI KAN! 

Vill du ha lite extra pepp och uppladdning inför matchen? Gå in på Himmelrikets startsida, under vinjetten "Vi vet, vi kan" hittar du ett gäng trevliga texter med minnen från MFF-matcher i Europa. 

Åsa Flykt2022-07-26 19:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?