Inför: Mjällby AIF - Djurgårdens IF
Haris Radetinac gjorde en bra match mot AIK och ställs nu mot sin gamla klubb Mjällby.

Inför: Mjällby AIF - Djurgårdens IF

Dags att studsa tillbaka efter derbyförlusten mot AIK. Nu väntar en tuff bortamatch mot ett formsvagt Mjällby.

Under söndagen är det dags för Djurgården att besöka Strandvallen för att ta sig an nästjumbon Mjällby. Ett lag vars form knappast bör skrämma upp någon nämnvärt mycket, men en tuff gräsmatch mot ett desperat motstånd är att vänta för DIF som säkerligen är revanschsugna efter debaclet senast mot AIK.

Mjällby har gjort en hel del förändringar i såväl ledarstaben som i truppen. Huvudtränare Christian Järdler har fått lämna och ersatts av Anders Torstensson, en tränare som funnits i klubben men nu tagit klivet upp som huvudtränare.  Utöver detta har man även lånat in Djurgårdens Elias Andersson, som dessutom får spela denna match.  Djurgårdsbekante Sam Johnson finns också med i laget. 

Djurgården kommer från en träningsvecka där fokus har handlat om att glömma förra helgens möte med AIK som blev en ordentlig missräkning.  Jacob Une Larsson drog på sig ett gult kort i derbyt vilket gör att han missar mötet med Mjällby. Dessutom är Aslak Witry såld till AZ Alkmaar vilket innebär att förändringar i backlinjen är att vänta. 

Thomas Lagerlöf inför matchen:
- Det är ingen hemlighet att vi var otroligt besvikna efter derbyt. Det var en tung början på veckan men vi har pratat igenom och utvärderat för att lära oss saker och försöka bli bättre. Det har varit en bra reaktion på besvikelsen och nu måste vi få med det ut till en tuff bortamatch som väntar. 

Förändringar i backlinjen ett faktum
- Att Aslak Witry lämnat är såklart ett avbräck, det är allsvenskans bästa ytterback som varit en av våra bästa spelare. Men vi har lite olika lösningar redo. Nu är ju Jacob Une Larsson också borta vilket gör att vi blir lite begränsade, men det kommer att finnas goda alternativ på söndag, säger Lagerlöf till dif.se.

En knepig bortamatch som väntar
- Det är svårt att läsa in vilka förändringar som har kommit med tränarbytet i Mjällby. De spelade 20-25 minuter mot Örebro innan de fick en utvisning så det gäller att vara förberedd på det mesta. Det är en knepig bortamatch och det är alltid tufft att komma ner dit, säger Lagerlöf till dif.se.

Malmö tappade i toppen
Något som borde vara en rejäl tändvätska för Djurgården var att Malmö FF tappade poäng i toppen efter att ha förlorat på övertid i en dramatisk match mot IFK Göteborg med 2-3. Det innebär att DIF och Malmö nu båda står på 30 poäng och att Djurgården tar över serieledningen vid minst en poäng mot Mjällby. 

Startelvan ett frågetecken efter derbyt
Widell Zetterström gjorde inte sin bästa match i derbyt och frågan är om man väljer att ge honom förtroendet på nytt eller om Vaiho får chansen. Joel Asoro stärkte heller inte sina aktier och lär nog inte starta. I övrigt kör nog firma Lagerlöf & Bergstrand på med någorlunda liknande elva som under säsongen.

Trolig startelva:
Widell Zetterström; Cornic, Ekdal, Löfgren, Käck; Finndell, Schüller, Eriksson; Radetinac, Holmberg, Chilufya. 


Matchstart: 15:00
Plats: Strandvallen
Sänds på: Discovery+
 

Redaktionen2021-08-15 00:44:00

Fler artiklar om Djurgården