Visma Arena, Växjö, 2024-10-20 15:00

Öster - Varbergs BoIS

Inför näst sista hemmamatchen

Inför näst sista hemmamatchen

Imorgon möter Öster Varberg på Visma Arena med avspark kl. 15.00.

Det har återigen blivit dags för match. Som vi har väntat på! Efter årets mest välbehövliga landslagsuppehåll ska det återigen spelas fotboll på Visma Arena.

Det är Varberg som kommer på besök med före detta Öster tränaren Roar Hansen. Han som tog Öster upp till Allsvenskan 2012. Roar har stärkt Varberg som lag sedan han tog över i somras. 

Fler vinster och ett bättre spel har Roar åstadkommit med Varberg. De har varit obesegrade i 13 av sina 18 senaste matcher och ligger sjua i formtabellen på de 15 senaste. Öster är fyra i den tabellen.

Hur lär Öster ställa upp i denna match? Samtliga spelare är tillgängliga förutom Kevin Höög Jansson och Thórri Mar Thórisson. 

Då Martin Foyston sade i en intervju med SMP att han vill göra så lite förändringar som möjligt, räknar jag med samma elva som senast med enbart en förändring. Det är att Hannes Bladh Pijaca ersätter Kevin Höög Jansson i elvan. Detta enligt följande formation:

Robin Wallinder
Tatu Varmanen - Ivan Kricak - Mattis Adolfsson - Lukas Bergqvist
Hannes Bladh Pijaca - David Seger
Adam Bergmark Wiberg - Niklas Söderberg - Daniel Ljung
Alibek Aliev


Jag vill se ett Öster som går ut och krigar i 90 minuter för att vinna. Jag vill se att modet finns där för att gå i dueller och ta taktpinnen. Ett fungerande spel och ett gott publikstöd så ska de 3 poängen säkras.

Öster har bara en förlust hemma i år. Den som kom mot Brage i somras. Annars har Öster åtta vinster och fyra oavgjorda. Detta är starkt gentemot tidigare säsong när Öster haft problem med att vinna hemma. 

Därför hoppas jag att man kan bygga vidare på den fina hemmaformen säsongen ut och förhoppningsvis fira avancemang mot Skövde hemma. Ta er till Visma Arena och stötta Öster mot Varberg! 

Framåt föreningen!!

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-10-19 21:25:00
Author

Fler artiklar om Öster