Östgötaporten, 2017-04-27 19:00

IFK Norrköping - Jönköpings Södra

Inför: Norrköping - J-Södra

Inför: Norrköping - J-Södra

Efter en lugn inledning av säsongen går Allsvenskan nu in i en fas med tre matcher i lite tätare följd. En fas där breda trupper börjar komma till sin rätt, en och annan småskada brukar dyka upp, de första avstängningarna för tre gula kort ska hanteras och tabellen börjar formas lite grovt.

För J-Södras del har man sin vana trogen varit förskonad från skador annat än någon småkänning och någon sjukdom. I skrivande stund finns inga rapporter om att någon spelare inte är tillgänglig inför matchen mot Norrköping. Anton Cajtoft saknades senast pga feber men är det inget värre ska väl den ha släppt i god tid innan torsdagens match. Den spelare som är närmast en avstängning är Fredric Fendrich som är enda spelares som nått upp i två varningar hittills.
 
Starten på Allsvenskan har varit god för J-Södra med stundtals riktigt bra spel och med en poängskörd som ger utrymme att arbeta vidare i lugn och ro. Ifall Anton Cajtoft tillfrisknat känns det troligt att han åter tar plats från start. Funderingar finns kring ifall Vilhjalmson startar eller ifall det blir Kozicka på topp och Svensson från start på kanten? Är Ayuk redo för en plats i truppen? Kommer Gravius få speltid? Hur nära startplatser är egentligen Cala, Portillo och Tamimi? Jimmy har ju också då och då någon lite mer oväntad förändring i bakfickan för att matcha taktiken mot underlag och motstånd.
 
Mot Norrköping väntar en rejäl utmaning. Även att laget fått en lite tuffare start än förväntat på säsongen så verkar det som att man hittat rätt igen i matchen mot Häcken senast. Att det kan gå undan på Idrottsparken i Norrköping fick om inte annat J-Södra erfara förra året då vi åkte på säsongens största förlust där, en av få gånger de senaste åren som Södra klappat igenom ordentligt. Förhoppningsvis har man lärt läxan och kan erbjuda motstånd på en helt annan nivå den här gången.

Oskar Bernström2017-04-26 15:35:00
Author

Fler artiklar om Jönköpings Södra