Rimnersvallen, 2024-10-06 15:00

Oddevold - Öster

Inför Oddevold - Öster
Fokuspunkt: Anfallarna.

Inför Oddevold - Öster

Dagens möte på Rimnersvallen med avspark kl. 15.00.

Superettan rullar vidare samtidigt som det enbart återstår fem omgångar av serien. Öster som befinner sig i sin möjligen bästa form under året möter ett formstarkt Oddevold. Ett lag som har fyra raka matcher utan förlust där de gått vinnande ur två av de. Öster har nu mött ett antal lag i god form och hoppas man kan fortsätta på den goda trenden genom att gå segrande idag på Rimnersvallen.

Oddevolds främsta poängmaskin är anfallaren Assad Al Hamlawi som står på 11 mål och 1 assist. Näst bäst är mittfältaren Liridon Kalludra med 4 mål och 6 assist. Liridon som dessutom nobbade både allsvenskt och utländskt intresse för att stanna i Oddevold. Det gäller därför för Öster att ha koll på dessa spelare samtidigt som de lär ha koll på våra formstarka offensiva spelare. Både Alibek Aliev, Daniel Ljung och Adam Bergmark Wiberg levererar poäng på löpande band nu och har ett fint samspel i offensiven.

På tal om Alibek Aliev. Dagens artikel kommer ha en Fokuspunkt på båda anfallarna. Detta då båda de leverar poäng. Alibek som står på 10 mål och 3 assist på 21 matcher. Martin Hoel Andersen med 4 assister på 6 matcher. Det är därmed två anfallare med olika egenskaper som Öster har. Alibek som är mer av en måltjuv och Martin som är en mer spelande och passningsskicklig anfallare. 

Mot Sandviken hemma fick de två spela ihop från start och det blev lyckat. Även om det inte blev vinst kunde de komplettera varandra i offensiven. Även om uppställningen på pappret var ett 4-3-3 såg det stundtals ut som ett 4-4-2 även om Martin droppade ner mer i banan. Men hur lär det se ut i kommande matcher? Startar man med bägge eller får en nöta bänk? Jag kan tänka mig att man utgår från Alibek som startspelare och Martin som inhoppare så länge Öster fortsätter vinna. Men att man i forcerings faser kan ha båda anfallarna på plan.

Över till dagens match. Hur lär Öster sätta sin startelva? Jag utgår från samma startelva som senast med förändringen att Sebastian Starke Hedlund ersätter Ivan Kricak i elvan. Detta då Ivan klivit av träning efter smäll mot hakan. En uppställning som skulle se ut enligt följande formation:

Robin Wallinder
Tatu Varmanen - Mattis Adolfsson - Sebastian Starke Hedlund - Lukas Bergqvist
Kevin Höög Jansson - David Seger
Adam Bergmark Wiberg - Niklas Söderberg - Daniel Ljung
Alibek Aliev


Mot tre poäng!

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-10-06 10:06:00
Author

Fler artiklar om Öster