2017-08-24 19:00

Östersund - PAOK FC

Inför: ÖFK-PAOK

Inför: ÖFK-PAOK

I kväll spelas den avgörande matchen. Det är nu det gäller. Ödesmatchen som avgör om det blir något gruppspel i Europa League eller inte. En ödesmatch som också kan avgöra om det blir spelarförsäljningar.

Det är nu det gäller. Vi är 90 minuter plus tillägg ifrån gruppspelet i Europa League. Utgångsläget är inte det bästa, men chansen har vi.

Förutsättningarna är enkla, vi ligger under med 1-3 men tack vare Brwa Nouris straffmål i Grekland räcker det med en 2-0-seger för att gå vidare. Nouris mål kan bli otroligt värdefullt. Släpper vi in något mål gäller det helt enkelt att göra fler mål än PAOK. Eftersom bortamål är så värdefullt blir det extremt viktigt att inte släppa in något mål. Samtidigt måste vi gå offensivt för att göra de två målen framåt som krävs. Det kan bidra till en annorlunda matchbild. Vad gör PAOK? Backar hem och kontrollera sin ledning eller går för att få ett bortamål?

De allra flesta ordinarie startspelarna (finns det ens sådana med Graham Potter som tränare?) vilade senast i Allsvenskan mot AIK och är friska. Ett frågetecken dock för Dennis Widgren som klev av träningen häromdagen med ett lindat lår. Ryktena säger att detta kan vara Saman Ghoddos sista match i klubben. Vid en utslagning i kväll så tyder mycket på att Saman lämnar för en rekordsumma för ÖFK.

PAOK har haft seriepremiär i Grekland efter senaste mötet med ÖFK. Även de vilade några startspelare jämfört med startelvan mot ÖFK och spelade 0-0 mot Levadiakos, ett lag som höll sig precis kvar i ligan förra året. PAOK tränade på Jämtkraft Arena under onsdagskvällen och försökte bekanta sig med konstgräset. Förhoppningsvis kommer de ha svårt för underlaget och ge fördel för oss.

De historiska matcherna har under våren avlöst varandra. Det vi fått uppleva var det nog ingen som trodde var möjligt någonsin. Vi har upplevt minnen för livet. I kväll kan succén fullbordas med en plats i Europa Leagues gruppspel. Låt oss koka upp Jämtkraft Arena till en oförglömlig atmosfär. Det både behöver och förtjänar laget. Att fortsätta ta sig vidare blir otroligt tufft. Men kan vi vinna hemma mot Galatasaray med 2-0 kan vi vinna mot PAOK också med samma siffror. Det är nu det gäller. Nu kör vi!


?RÖTT OCH SVART PUMPAR HJÄRTAT FÖR VÅRT ÖFK!

Henkehenkeandersson@hotmail.com 2017-08-24 13:00:13
Author

Fler artiklar om Östersund