Inför Oskarshamn borta: ”Vi tävlar om något som är sjukt intressant”
Framåt, Gulvitt!!

Inför Oskarshamn borta: ”Vi tävlar om något som är sjukt intressant”

Efter tre raka förluster har alltjämt serieledande FFF repat nytt mod och är redo för att ta sig an Oskarshamns AIK på bortaplan imorgon eftermiddag.

– Hela veckan har handlat om att gilla det läge vi är. Det är fem matcher kvar och vi tävlar om något som är sjukt intressant. Självklart har vi pratat om saker och ting som vi kan förbättra. Samtidigt ska vi ta med oss det som vi tycker var bra i förra matchen. Det var ett steg i rätt riktning efter matchen mot FC Trollhättan. Vi drev på spelet och var väldigt aktiva. Våra innermittfältare och yttermittfältare var väldigt aktiva. Sen behöver vi jobba med att skapa ännu bättre målchanser och komma till bättre avslutslägen genom att vara skarpa på sista tredjedelen, säger Christoffer Andersson och fortsätter:
– Annars handlar det mycket om att gilla läget och tycka att det är en god tävlingsmöjlighet. Nu är det en bortamatch mot Oskarshamn som vi vet är tuff, men det är samtidigt en riktigt go utmaning som vi gillar.

De har bra koll på morgondagens motståndare, som FFF besegrade med 1-0 på hemmaplan efter mål av Leonardo Farah Shahin.
– Oskarshamn har bytt tränare och det har kommit in ganska många nya spelare. Det är många lag i denna serie som växlar identitet. Det är en tuff bortafajt. Vi hade en bra match där förra året. Nu är det ett annat typ av lag och en annan tränare. Det finns en del individuellt skickliga spelare som vi får ta hänsyn till.
Vad har de för identitet nu skulle du säga?
– De är ganska varierade i sitt spel. Det finns buggar i deras defensiv som vi har pratat om. De är ganska skickliga på omställningar i vissa fall och har en direkthet som är tuff att bemöta, säger ”Chrisse”.

FFF har haft några skavanker i veckan men alla spelare utom Remo Gotfredsen Grgic är uttagningsbara. Lagkapten Tim Stålheden är tillbaka från avstängning.

Truppen:
Anton Andersson
Gabriel Johansson
Linus Borgström
Nils Bertilsson
Edvin Christiansson
Tim Stålheden (K)
Oliver Silverholt
Godwin Aguda
Leonardo Farah Shahin
Melker Nilsson
Christoffer Carlsson
Lucas Sibelius
Oskar Lindberg
Rasmus Andersson
Noel Hansson
Hugo Tilly
Gustav Lillienberg
Melker Larsson

Avspark sker klockan 15.00. Mot tre poäng!

RED2024-10-11 16:54:50
Author

Fler artiklar om Falkenberg