Arena Oskarshamn, 2021-02-28 15:00

Oskarshamns AIK - Hammarby

Inför Oskarshamns AIK-Bajen: Bajen jagar seger och plusmål
Kapten Jeppe Andersen och Astrit Selmani gjorde varsitt mål i gruppspelets första omgång

Inför Oskarshamns AIK-Bajen: Bajen jagar seger och plusmål

Bajen beger sig till Småland för den andra omgången i Svenska cupens gruppspel.

Det blev en komfortabel vinst mot AFC Eskilstuna senast. Bajen satte fart från start och hade 25-30 minuter i inledningen som såg väldigt bra ut. Det var framförallt kul att få se förra säsongens poängkungar Astrit Selmani och Gustav Ludwigson spela tillsammans. Ludwigson låg bakom två mål innan hann byttes ut och Astrit gjorde ett mål. Men det är inte bara poäng som dessa två herrar kommer bidra med utan ett otroligt hårt jobb. Selmani hade en toklöpning hem som avslutades med en glidtackling på mittplan som fick mig att skrika till av välbehag i TV-soffan. Hans inställning borde innebära att han redan nu aspirerar på att bli assisterande kapten bakom Jeppe Andersen.



I och med att Bajen än så länge inte gått ut med någon matchtrupp är det lite svårt att sia om startelva. Förutsatt att alla från startelvan senast finns tillgängliga tror jag att Stefan Billborn och Jocke Björklund endast väljer att rotera målvaktspositionen och att Oliver Dovin får chansen. Men i övrigt lär startelvan vara densamma:

Gustav Ludwigson  Astrit Selmani. Akinkunmi Amoo

                       Abbe Khalili       Jeppe Andersen
                                 Abdul-Halik Hudu

Mohanad Jeahze Jon Gudni Fjoluson Mads Fenger   Simon Sandberg

                                      Oliver Dovin


Ges supertalangen Dovin chansen imorgon eller väljer Billborn dansk rutin?

Morgondagens motståndare Oskarshamns AIK hör hemma i Division 1 södra. Laget kvalificerade sig för andra året i rad efter att ha slagit ut ett allsvenskt lag  i kvalspelet. 2019 slog de ut Helsingborg och 2020 slog de ut Varberg. De stod även upp väldigt bra mot AIK i den inledande gruppspelsmatchen och pressade solnaiterna ordentligt.

Gruppens övriga lag, AIK och AFC Eskilstuna, möttes under lördagen där AIK tog en klar seger på Friends. I nuläget har AIK två segrar och plus fem i målskillnad och om Bajen skulle vinna med 2-0 imorgon hamnar lagen på samma poäng och med samma målskillnad inför den avslutande omgången nästa helg. Därför får vi hoppas att Bajen gör sitt jobb först och främst och vinner matchen men gärna också med något extra plusmål.

Forza Bajen!
 

Robert Bäckström2021-02-27 17:02:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!