Gamla Ullevi, 2021-06-05 17:00

Örgryte - IFK Värnamo

Inför Östers IF - Lunds BK
Denis Velic var en av två målskyttar i det senaste mötet lagen emellan.

Inför Östers IF - Lunds BK

Öisjakten är utbytt mot poängjakten när jumbon Lunds BK kommer till ”Myran” i en match där båda lagen desperat behöver tre poäng

Det är inte med några större förhoppningar man som supporter tar sig an resten av den här säsongen. Med en match mindre spelad än Örgryte på kvalplatsen är det 10 poäng upp med 6 matcher kvar att spela. En till synes omöjlig uppgift. Det finns ingen inom Öster som pratar i termer att kvalplatsen är körd eller liknande, utan man kommer att fokusera på sitt och göra det man kan. Öster har ett bra spelschema kvar med 6 matcher där alla förhand ser ut som en Öster-seger. Tar man 18 poäng där kan man visa upp att det finns något i det här laget som kommer att bli livsfarligt nästa säsong för övriga lag i serien. Vi ska inte heller glömma bort att det är en final i Smålandscupen kvar, hemma mot seriekollegan Oskarshamns AIK den 6:e oktober. 

Det kan ibland kännas löjligt att gnälla om en trolig tredjeplacering när man ser till dagens motståndare Lunds BK. De har inte bara stora ekonomiska problem, man ligger även sist i Division 1 Södra med enbart 10 inspelade poäng och med resultatraden 3 -1 - 16. Dock kom en av de tre segrarna förra helgen mot höstens iskalla lag, Oddevold, då man vann med 2-1. Enligt rapporter från den matchen skulle siffrorna blivit betydligt större. Lund har 13 poäng upp till säker mark, vilket i de flestas ögon ser kört ut. Men ska de gripa det sista halmstrået krävs det en vinst idag. Lund har endast mäktat med 12 mål, och utav dessa 12 har 9 mål kommit ifrån två personer, Jesper Rindmo på 5 mål och Tobias Lewicki på 4 mål. 

Det senaste mötet lagen emellan kom i den 3:e omgången där Öster vann med 2-0 efter mål av Denis Velic och Robin Strömberg. 

Öster kommer att tvingas till ett antal ändringar till dagens match då Smålandsposten skriver att  Jonathan Drott är avstängd, Filip Örnblom fortfarande är på landslagsuppdrag och det finns ett frågetecken för Robin Strömberg efter att denne skadat baksidan på en träning i veckan.

I den senaste matchen, hemma mot Oskarshamn, fungerade inte anfallsspelet överhuvudtaget och för andra matchen i rad blev Freddy Söderberg utbytt efter cirka timmen. Ska han få ytterligare en chans från start, eller ska Matteo få göra sin seriedebut från start idag? Jonathan Drott kommer förmodligen ersättas av den i de senaste matcherna vikarierande högerbacken Isaac Shaze, vilket i sin tur betyder att Fritjof Björkén tar tillbaka högerbacksplatsen i matchen mot sin förra arbetsgivare. Om nu inte Strömberg kan spela kommer antingen Joel Rajalakso eller Mehmed Hafizovic ersätta honom på en av de offensiva kantpositionerna. I övrigt är Karl-Johan Lindblad tillbaka från sin avstängning senast och kommer att ersätta Patrik Bojent på mittbacksplatsen bredvid Mario Vasilj. Frågan är om Patrik Bojent i sin tur går ut på vänsterbacksplatsen och ersätter Elmin Nurkic. Personligen skulle jag i den här matchen hellre se Bojents offensiv. Det kan mycket väl bli den här uppställningen i dagens match.

                    Rydén
Björkén - Vasilj - Lindblad - Bojent
              Shaze - Elvby
       Donkor - Velic - Rajalakso
                Söderberg

När: Idag, söndagen den 27 september klockan 17:00 på Myresjöhus Arena
Domare: Granit Maqedonci från Göteborg
TV/Radio: Ja, Webb-TV sändning på osterplay.se. Det kostar som vanligt 99 kronor. 
Tips: En match som måste vinnas. 3-1 till Öster. 

Victor Laagvictorlaag1993@gmail.com victorlaag2015-09-27 10:51:44
Author

Fler artiklar om Öster