Jämtkraft Arena, 2021-05-17 18:30

Östersund - AIK

Inför Östersund - AIK: Det är dags att börja vinna igen
Det ligger en målexplosion i luften från Nicolas Stefanelli.

Inför Östersund - AIK: Det är dags att börja vinna igen

Två matcher kvar innan uppehållet. Först ut är Östersund borta på Jämtkraft Arena, nu måste de bra spelmässiga prestationerna leda till vinster igen.

Det är ett AIK som kommer senast ifrån en fysisk och intensiv drabbning mot Malmö FF som slutade oavgjort hemma på Friends Arena. Fortsatt så tar Bartosz Grzelaks mannar steg framåt i processen, nu återstår det framförallt i matcherna att kunna förvalta de målchanser man skapar.

En spelare som är tänkt att producera mycket mål är Nicolas Stefanelli, för mig känns det ändå tryggt iallafall att han kommer till så mycket chanser som han gör för tillfället. Förr eller senare så kommer det att explodera för våran argentinare, kanske är det den matchen som väntar nu ikväll? Låt oss hoppas på det. 

Kommer vi få se den "nya" Ebenezer Ofori? 
Med Sebastian Larsson avstängd och Filip Rogic fortsatt skadad så tyder allt på att Ebenezer Ofori får chansen från start. Bartosz Grzelak har pratat en del om just Ofori i bland annat podcasten "Testa Stör" att det är en ny spelare han ser nu i träning jämfört med i höstas, nu återstår det att varva upp ghananen ordentligt igen.

Det blir spännande hur rollfördelningen blir mellan Ebenezer Ofori och Bilal Hussein. Bilal själv har varit tydlig med att han helst spelar som "6:a", alltså mer som defensiv mittfältare. Nu lär det dock bli annat när han får kampera med Ofori. Återstår att se hur vi kommer hantera avsaknaden av Sebastian Larsson.


En spelare AIK bland annat får se upp för är Blair Turgott. 

Vad kommer vi ställas emot egentligen? 
Det är ett lag som leds av tränaren Amir Azrafshan som plockades in under förra säsongen. Precis som nästintill alla tränare Östersund haft på senare tid så visar även Amir att hans lag är flexibla, man kan spela på väldigt olika sätt. 

Däremot tror jag att AIK kommer gå ut och ta tag i taktpinnen från början. Vilket inte kommer passa Östersund illa alls, man har ju en del snabba och individuellt skickliga spelare i laget. Den spelare AIK absolut får se upp för är helt klart deras vindsnabba anfallare Blair Turgott, som i vintras faktiskt ryktades vara på våran tapet att värvas in.

I Östersund hittar vi även gamla AIK-spelare i Patrick Kpozo, Nebiyou Perry och Noah Sonko Sundberg. Den sistnämnda missade senaste matchen på grund av covid-19, vi får se om han har tillfrisknat till den här uppgiften. 

Avspark: Måndag 17:e maj, 18:30 på Jämtkraft Arena.
Tv: Discovery+

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-05-17 09:02:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen