Jämtkraft Arena, 2023-02-26 15:15

Östersund - AIK

Inför Östersund FK – AIK
Kaptenerna i kamp om bollen

Inför Östersund FK – AIK

Nu på söndag kl: 15:15 är det dags för AIK att ge sig in i hetluften igen. För motståndet står Östersund FK, som senaste kommer från en 1-0 förlust borta mot Varbergs BoIS.

Läget i laget


När domaren i lördags blåste av matchen mellan AIK och Västerås kunde vi konstatera slut resultatet 1-1. Missnöjet från läktaren var stort och så även från spelarna själva. Trots att AIK hade några ljusglimtar i matchen, tänker främst på Viktor Fischers inhopp, Rui Modestos fart på kanten och Jesper Ceesays duellspel på mittfältet, fanns det betydligt mer att önska från ett lag som ska konkurrera i den absoluta toppen av årets allsvenska.

AIK som har haft några namn på skadelistan den senaste tiden. Har nu fått några glädjebesked. AIK:s nyblivne kapten för den här säsongen Alexander Milosevic, som under en längre tid varit borta på grund av en hjärnskakning han drog på sig under hösten i fjol. Milosevic var med i matchtruppen senast och verkar komma närmre och närme spel från start.
Även nyförvärvet från Värnamo, Abdussalam Magashy som har varit borta på grund av en axelskada. Syntes till på AIK:s träning tidigare i veckan.


Trolig startelva


Nordfeldt
Tihi – Milosevic – Papagiannopoulos
Modesto – Bilal – Ceesay – Fischer- Otieno
Guidetti – Faraj


Motståndarna

Östersund avslutade fjolårssäsongen på en 14:e plats i superettan med 31 poäng på 30 spelade matcher. Tätt följda av Norrby och Dalkurd på 31 respektive 29 poäng. Man säkrade också nytt kontrakt i superettan efter kvalseger mot Falkenbergs FF.
Som tidigare nämnt föll Östersund borta mot Varberg med 1-0. En match som stod och vägde fram till Varbergs mål i den 59 minuten. I matchen blev deras norska mittfältare Mansour Sinyan tvungen att kliva av skadad efter att fått en klack i ansiktet.
 

Ludvig Forssberg @LuddForssberg2023-02-25 14:34:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen