2021-08-10 21:00

Rangers - Malmö FF

Inför Rangers - Malmö FF
Vår kapten är som alltid en nyckel till framgång.

Inför Rangers - Malmö FF

Årets match (så här långt) väntar på Ibrox Stadium i Glasgow i morgon kväll. MFF som redan är klara för gruppspel i Europa har allt att vinna.

Efter en alldeles utmärkt insats hemma i Malmö i tisdags är det fördel MFF inför returen i Glasgow i morgon. MFF vann rättvist hemma med 2-1, dock efter ett mycket irriterande och onödigt skotskt reduceringsmål i slutminuten.

Det där målet satte förutsättningarna på det viset att MFF går vidare vid seger eller oavgjort och om Rangers vinner med uddamålet så blir det förlängning. Vinner Rangers med mer än ett mål får MFF fokusera på playoff till Europa League.

Det skall vi dock inte hoppas. MFF har ingen som helst anledning att komma till Ibrox med mössan i hand. Senast vi var där vann vi med 0-1 efter en rökare signerad Daniel Larsson vilket sedermera skickade ut Rangers i fritt fall mot konkurs.

Det är ett återhämtat och klart vassare skotskt mästarlag vi möter i morgon, men Malmö FF anno 2021 är också ett klart vassare lag än det som chockade Ibrox för tio år sedan.

MFF har under det gångna decenniet hunnit samla på sig massor av europeisk erfarenhet med flera gruppspel i både Champions och Europa League, föreningen har blivit väldigt mycket mer professionell och man har klart fler spelare med internationella meriter.

Dessutom har man hunnit förnedra Hibernian 2013 samt slå ut Celtic i playoff till Champions League 2015, så våra erfarenheter av just skottar i Europa kan inte beskrivas som annat än angenäma.

Med detta sagt, kommer vi att få räkna med en brutal anstormning i morgon. Steven Gerrards Rangers är ett väldigt bra lag och även om de ej är i säsong ännu finns det givetvis kvalitet nog för att kunna vinna mot MFF.

Deras spelarbudget är långt över den himmelsblå diton och som Jon Dahl Tomasson betonade under kvällens presskonferens är det inte bara startelvan som är bra utan det finns elva ungefär lika bra spelare till i truppen.

Till detta kan vi räkna in ett fullsatt Ibrox och det är såklart en stor fördel för hemmalaget att ha 50000 heltaggade skottar i ryggen. Inte minst då de alla har revansch att utkräva av Malmölaget.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att detta även taggar MFF. Vad kan vara härligare än att se till att alla dessa hemmasupportrar kollektivt får hålla flabben och gå hem med säckpipan mellan benen? Det torde vara en motivation som heter duga.

Det gäller dock att hålla huvudet kallt och verkligen se till att inte göra enkla misstag tidigt i matchen. I så fall kan den initiala skotska energin mattas av och vi kan äta oss in i matchen. MFF var helt objektivt det bästa laget i Malmö och har vi bara den mentala styrkan kan vi klara att vara bäst i Glasgow också.

Jag förväntar mig att Jon Dahl Tomasson startar med en kompakt 3-5-2-uppställning precis som i hemmamatchen och med det som utgångspunkt kan vi snabbt ställa om med våra wingbacks och utnyttja de ytor som uppstår när skottarna kliver högt.

Nycklar för MFF i matchen är såklart kapten Anders Christiansen, forwardsstjärnan Antonio Colak och balanskungen Oscar Lewicki. Får dessa tre med sig resten av laget framåt samtidigt som defensiven är solid blir vi väldigt svåra att slå.

Det är ett riktigt jävla fältslag som väntar oss i morgon, men det är ju de här matcherna vi älskar mest. Det är här vi MFF:are är så långt före resten av Sverige. Vi ser möjligheterna och tror alltid på seger.

Vi har klarat tuffare motstånd i tuffare lägen och med gruppspel säkrat redan har vi allt att vinna och inget att förlora. För Steven Gerrards Rangers är läget det motsatta. Man måste visa att man är ett annat lag än det som åkte ut mot MFF 2011.

Vilka som står som vinnare efter Slaget på Ibrox i morgon kväll låter jag vara osagt, men det finns alla möjligheter för en ny triumfatorisk Europaafton för Malmö FF. Det här kan bli en kväll att minnas!




 

Pontus Kroon2021-08-09 21:05:24
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?