Inför Sirius Away: ”Har tänkt bygga vidare på derbypoängen”
Calle Johansson och övriga FFF-spelare jagar nya poäng i bottenstriden.

Inför Sirius Away: ”Har tänkt bygga vidare på derbypoängen”

Falkenbergs FF är stärkta av den fina derbysegern över Varbergs Bois i torsdags. Imorgon väntar tabellsexan IK Sirius på bortaplan.

Hasse Eklund är väldigt nöjd med lagets inställning i derbyvinsten.
– Spelarna gjorde en väldigt taktiskt bra match och följde matchplanen till punkt och pricka. Alla gjorde ett uppoffrade jobb för laget och det bygger självförtroende när man genom den prestationen får tre poäng. Vi vet om att vi är duktiga på höstarna och det var i ett läge där de gällde ”allt eller inget” som vi plockade poäng i och det är en oerhörd mental styrka. Derbypoängen har vi tänkt bygga vidare på inför IK Sirius borta, säger huvudtränaren.

Han ger sin syn på IK Sirius som lag.
– IK Sirius fick en bra start på säsongen och sen har de byggt på sitt självförtroende med bra spel och en hel del segrar. De är ett passningsorienterat lag som gärna vill ha bollinnehav och kontroll på matchen. Jag tycker nog att de har en hel del bra spelare som har presterat bra denna säsong, så det får nog bli mer laget Sirius vi får hålla koll på, säger Hasse Eklund.

Hur ska då FFF gå till väga för att ta andra raka vinsten?
– IK Sirius har gjort det väldigt bra i uppställt spel men visat lite svaghetstecken på fasta situationer där vi har en oerhörd styrka och gjorde även mål i förra matchen. Kan vi hålla upp koncentrationen och kvaliteten på fasta situationer har vi en bra chans och sen gäller det att jobba lika hårt och disciplinerat i defensiven som i förra matchen. Matchbilden kommer nog att se ut att IK Sirius har mer boll än oss men att vi kommer att vara farliga när vi får kontroll på bollen, säger Hasse Eklund.

Tim Erlandsson och Kwame Kizito är korsbandsskadade. Och kvartetten Marcus Mathisen, Mahmut Özen, Melker Nilsson och Gustaf Nilsson är utanför truppen även denna gång.
– Vi kommer att ha många cupfinaler framöver och då gäller det att samtliga uttagna spelare kan ge 100 procent, annars får de vänta till nästa match, säger Eklund.

Truppen består av följande 20 spelare:
1. Johan Brattberg (mv)
2. Gabriel Johansson
4. Calle Johansson
6. Anton Wede
8. Tobias Karlsson
9. Nsima Peter
10. Kalle Söderström
11. John Chibuike
12. Christoffer Carlsson
14. Matthew Garbett
16. Viktor Noring
17. Edi Sylisufaj
18. Jacob Ericsson
20. Sander van Looy
22. John Björkengren
23. Lorik Ademi
25. Tobias Englund
26. Grégoire Amiot
33. Tibor Brink Joza (K)
34. Axel Norén

Matchen på Studenternas IP i Uppsala inleds klockan 19.00 under måndagen.

RED2020-09-20 17:13:37
Author

Fler artiklar om Falkenberg