Studenternas, 2022-10-15 17:30

Sirius - IFK Norrköping

Inför Sirius IK - IFK Norrköping lördag 15 oktober 17:30
Jag hoppas innerligt att vi slipper se sådant här på lördag!

Inför Sirius IK - IFK Norrköping lördag 15 oktober 17:30

Revansch mot ett av lagen som ligger efter IFK och som vi inte lyckades ta någon poäng mot i våras? Behöver jag nämna Sugita för att vi ska sova dåligt inför matchen?

Först vill jag gratulera Fritiof Hellichius till sitt 3-åriga kontrakt med A-laget, de visar att Riddersholm gör allvar att låta uga spelare få chansen!

Sedan är det ju intressant, och kanske en nödvändig utredning, för Riddersholm, att ta reda på varför vi har förlorat poäng i slutet av så många matcher under året? Dock räcker inte de 9  förlorade poängen, längre än till en hypotetisk 7:e plats, vilket kanske gör att det finns viktigare saker för tränaren at förbättra?

Annars har ju Sirius oftast varit ett lag IFK borde slå alla dagar i veckan. Men det var kanske på den tiden Norrköping var rikets fjärde största stad, vilket Uppsala numera är.

Detta ger mig en fundering på om storleken på lagens hemorter har någon inverkan på placeringen i tabellen. Pengar är ju en viktig faktor för framgång i fotbollen.Storleken borde ju påverka den möjliga publiktillströmningen till hemmamatcher och då också intäkter. 

Bland de åtta första lagen kommer sex från storstäderna. De som bryter mot hypotesen är Kalmar och Elfsborg, som ligger bättre till än vad invånarantalet skulle innebära. Åt det andra hållet, så har vi IFK, Sirius och Helsingborg som motsäger resonemanget. Givetvis är det andra faktorer som påverkar matcherna än publiktillströmningen, men det är intressant att även ha en helikoptersyn från högt uppe i det blå, för att förstå vad som händer. Historiskt har det gällt att arbetarstäder, som Norrkoping, legat bättre till än akademiskt präglade orter, som Uppsala. 

Men, sger ni, Häcken har inte några större publikmassor på de flesta av sina matcher! Gothia Cup kontrar jag då med!
 
Hur är det då med Sirius? 
De började bra, men har nu hamnat i IFKs tabelldel. 

Sedan förra säsongen har ju nu IFK två Siriusspelare i truppen oh Sirius har ju en tid haft en tidigare IFK-spelare i sin trupp. Dessvärre är Mitov Nilsson skadad resten av säsonen. 

De har två spelare, Patrik Karlsson Lagemyr och Filip Olsson, borta p.g.a. knäskador. Studenterna konstgräs är tydligen inte av bästa sort, även om Lagemyr skadade sig i Göteborg. Av den anledningen har de kallat hem Antonio Yakoub från samarbetsklubben Gefle IF. Mot Värnamo hade han ett skott i ribban, men Sirius förlorde med 3-2.

Nu hoppas jag att IFK har riktig koll på Sugita, som brukar kunna sänka IFK på egen hand (fot).

Då det brukar behövas 30 poäng för att slippa bli inblandad i bottenstriden, så kan jag konstatera att IFK når dit vid oavgjort resultat medan Sirius måste vinna för att nå 30 pinnar. När jag nu har studerat spelschemat resten av året, blir jag lite lugnare, IFK bör klara sig från kvalplatsen. Det känns ju som om hemmamatchen mot Helsingborg borde kunna vinnas och några poäng mot Sirius och Värnamo...

Sedan, som Riddersholm hintat om, vet vi inte om topplagen får någon fprm av frossa när det närmar sig avgörandet!  Men att vi skulle ta de nödvändiga poängen tror int jag på.
Men, som tdigare sagt, bollen är rund!

För IFKs del, hoppas jag slippa se ett ytterligare eventuellt poängtapp i slutskedet av matchen. Det borde ju vara något Riddershom lagt lite exta krut på i veckan för att få bort. Är dessutom Sigurdsen tillbaka, ökar ju chansen till en positiv lördagskväll.

Jag hoppas givetvis att både Totte och Arnór är spelbara, det sklle ju vara skönt med en vinst imorgon. 

Damerna har ju också en viktig bortamatch mot Gamla Upsala.
Om man ändå åker till Uppsala, så varför inte se båda matcherna?!
Damernas toppstrid är ju mycket mer spännand än vad herrarna kan prestera för tillfället, där tre av fem lag, däribland IFK, har möjlighet att nå Allsvenskan!
 
När, var, hur?
Lördag 15 oktober 14.00 på Lötens IP för damerna!
Lördag 15 oktober 17.30 på Studenternas IP för herrarna.

Givetvis hoppas jag på två segrar så att vi kan fira ordentligt på hemvägen!

Framåt Kamrater!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-10-14 18:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås