Studenternas, 2022-08-07 15:00

Sirius - Malmö FF
2 - 1

Inför Sirius - Malmö FF: Alla förutsättningar för en härlig match
Zeidan får gärna jubla igen mot Sirius.

Inför Sirius - Malmö FF: Alla förutsättningar för en härlig match

MFF möter Sirius på Studenternas i Uppsala söndag eftermiddag. SMHI “utlovar” perfekt fotbollsväder i form av mulet och 19 grader. MFF har flow just nu och det finns alla förutsättningar för en härlig match.

Tränarbytet och segern mot Diddeleng i veckan gav Malmö FF en välbehövlig egoboost. Även om Luxemburg-laget inte var av det svåraste motståndarslaget spelade vi under stora delar av matchen som vi kan hoppas och förvänta; snabbt, rakt och med tryck.

Det var lite av det tidigare Malmö FF vi fick se igen, vilket känns bra. Segern i torsdags gav Andreas Georgson och killarna även önskvärd arbetsro inför Sirius-matchen. Vi ligger fortfarande på en femteplats i Allsvenskan med 30 poäng, 3 poäng efter ledande Djuuuu, med ett poängsnitt på 1,88. En seger mot Sirius på söndag eftermiddag skapar tryck på de andra topplagen.

Sedan lagen möttes sist (23 juli i Malmö) har det inte hänt så mycket i trupperna, förutom att Mohamed Buya Turay är spelklar för MFF. 

Sirius senaste match, förra söndagen mot Mjällby hemma på Studenternas, förlorade man med 0-1. Det var en ganska jämn matchbild där Sirius hade mer boll (58-42) men där Mjällby hade fler avslut på mål. Efter den matchen ligger Sirius på tionde plats i Allsvenskan med 21 poäng. 

På presskonferensen efter matchen mot Diddeleng i torsdags sa Andreas Georgson att han inte gillar att “lufta spelare”. Han menade att han vill ha ett lag som är bästa möjliga för dagen för att göra ett bra resultat. Med två matcher i veckan under den här perioden blir det automatiskt rotation. Samtidigt var han noga med att påpeka att det är viktigt att hitta stabiliteten från match till match och att inte byta för många spelare på en gång

Med tanke på det skulle en tänkbar startelva kanske kunna se ut så här:
 

Isaac Kiese Thelin
Jo Inge Berget - Anders Christiansen - Moustafa Zeidan - Jospeh Ceesay
Erdal Rakip
Martin Ohlsson - Niklas Moisander - Lasse Nielsen - Felix Beijmo
Johan Dahlin

På skadelistan finns fortfarande Dennis Hadzikadunic, Mahamé Siby, Oscar Lewicki, Adi Nalic och Peter Gwargis. Dessutom fick Patriot Sejdiu stanna hemma eftersom han inte ansågs vara tillräckligt "fit" för matchen. Enligt Svenska fotbollsförbundet är inga spelare avstängda. 

Av de senaste elva matcherna mellan lagen har MFF vunnit nio och två har slutat oavgjort. Ha bara fullt fokus och gå ut och gör jobbet precis som ni gjorde i torsdags så kommer det här gå bra. Vi kommer vara många himmelsblå på läktaren som stöttar er!

Framåt Malmö – heja di blåe!

Vad: Allsvenskan
Vem: Sirius - Malmö FF
Var: Studenternas, Uppsala
Biljetter: Här
När: Söndag 7 augusti kl 15.00
Hur: På plats, eller via Discovery+
Varför: För att vi älskar det
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-08-06 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?